אז כנראה שהבנתי מה הבעיה שלי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/08/2018 | 18:10 | מאת: נאור

שוב פעם אני רושם די באפיסת כוחות אז ככה לפני כחודש הגעתי לבית חולים בעקבות טשטוש ראיה ועין קצת מאדימה ונפוחה (סימנים כמו של שעורה) כשהגעתי לבית חולים הופתעתי לגלות שיש לי גוף זר בעין על פי טענת הרופאה היו לי כמה שבבים של חלודה בעין (חלקם במרכז הקרנית) הרופאה הוציאה לי חלק עם מחט וסגרה לי עם רטייה ואמרה לי להגיע שוב למחרת להוציא את כל השאר, כך עשיתי ורופאה אחרת במרפאות חוץ הוציאה לי את כל השאר הביאו לי טיפות ומשחת עיניים למשך עשרה ימים ואמרו לי ללכת לביקורת חשוב לי לציין שבמהלך כל הזמן הזה ראיתי מטושטש באותה עין אבל בבדיקות אפילו בבית חולים עשו לי בדיקות ראייה רגילות ואמרו לי שאני רואה 6/6 חוץ מפעם אחת שאמרו שאני רואה בעין הפגועה 6/7.5 שהבנתי שזה רבע צילינדר שעליו לא נותנים משקפיים או עדשות ושאולי זה זמני בגלל הטיפות והפגיעה לקחתי את זה מאוד קשה כשראיתי שזה לא עובר גם האישונים שלי היו מורחבים 3 ימים כשהתקשרתי לבית חולים לברר אמרו לי שיש אנשים "בעלי סגולה" שהטיפות מרחיבות אצלם את העיניים ליותר מ24 שעות בכל אופן נכנסתי לסטרס אדיר מזה לא ישנתי 3 ימים ברציפות מחרדות הייתי עסוק 24/7 בזה לא עבדתי שבועיים לא היה לי תאבון לכלום עד שאיכשהו הצלחתי להדחיק את זה אפילו הלכתי לאופטיקאי שיראה מה קורה עם העין הוא גם אמר לי שבשביל רבע צילינדר לא נותנים משקפיים כי זה כמעט כמו 6/6 בכל אופן נכון להיום אני מרגיש ואני יודע שאני רואה יותר טוב אבל עדיין חסר לי משהו שישלים את זה הראייה לקרוב ולמרחק מאוד טובים אצלי אבל בלילה יש סינוור קל ממנורות תאורת רחוב וממכוניות ביום השמש לא מפריע לי בשטח פתוח אבל במקומות מוצלים שבהם השמש מופיעה מבחוץ קשה לי להסתכל על אנשים בבירור ואני זוכר שתמיד הייתי רואה אותם טוב גם אם זה באופן כללי מסנוור וזה תמיד מחזיר אותי אחורה, לחרדות לחששות ולעובדה שגיליתי שגם אם עושים שיוף בלייזר אז זה עושה בעיות בראייה לרחוק שבעצם מה הפואנטה ? השתלת קרנית זה מוצא אחרון וגורם לבעיות אחרות טיפות סטראודיות גורמות ללחץ תוך עייני איפה הטכנולוגיה האמיתית של היום שיכולה להחזיר את הראייה ל100 אחוז למה להתרגל לשינוי המצער הזה ? כואב לי, באמת שכואב לי שאין היום פתרונות מלאים לדבר הזה תעזרו לי אני מתחנן זה לא חיים, זה לא שווה את זה.. אני מוכן לשלם כל סכום רק בשביל שהראייה שלי תחזור להיות כמו מקודם דרך אגב הפסקתי את הטיפול באמצע כי כבר נכנסתי לטראומות מהרופא ומהטיפות ומהכדורים ומכל הדברים הרעים שיש באנטרנט אני יודע שזה לא בראש שלי ואני יודע במיליון אחוז שראיתי הרבה יותר טוב לפני הפציעה מה עושים ?! אני מתחנן.. אני אשמח לתשובה יסודית ומעמיקה גם חשוב לי לציין שבעבר באותה עין נכנס לי גוף זר שגם אליו שמתי לב רק כנראה אחרי כמה ימים במקרה במראה בקופת חולים הוציאו לי את זה וזה הותיר צלקת מאז אני רואה מסונוור יחסית ועכשיו גם הפציעה הזאת בכלל הוסיפה.. אבל עדיין אני רואה וקורא טוב מאוד אבל זה לא זה.. אני רוצה לחזור מבחינתי רק למצב שהיה לפני הפציעה.. ממש חסר אונים.. אף אחד לא מספק תשובה אחידה וברורה.. אני גם רוצה לציין שלמרחק ולקרוב אני מצליח לקרוא ולזהות כמעט הכל אפילו כשהייתי בחברת אנשים שונים שאין להם בעיות ראייה אני ראיתי דברים שהם לא הצליחו לראות, כמו לוחיות רישוי של מכוניות ממרחק בלילה הצלחתי לראות סירות בכנרת ממרחק גדול שהם ללא תאורה אבל עדיין אני יודע מה זה סינוור רגיל שבן אדם עומד בדיוק בנקודה שחוצה את האור אל הצל ואצלי זה לא רגיל זה פשוט גורם לכמו קרני אור חזקים שאינני מצליח לזהות את הדמות וגם חשוב לי לציין שגם אצלי יש את תופעת ה"זבובים" אבל אני יודע איך להדחיק אותה ותקופה ארוכה עד הפציעה הזאת הם לא הופיעו לי גם היום הם לא מופיעים בתדירות גבוהה אולי בגלל שאני כל כך מרוכז באיך לראות הם מופיעים ולא מתבונן רגיל אני יודע שיש פה עניין פסיכולוגי שמשפיע על זה אבל עדיין זה לא זה.. וגם אם המצב לא נראה לכם קריטי, בעיניי הוא קריטי אני לא אמור להתחמק מזוויות ראייה שונות בשביל לראות יותר טוב מה אתם מציעים ? בבקקשה ממכם אני מתחנן מצד אחד אני לא רוצה להתעסק עם העיניים יותר מדי אבל מצד שני אני מוכן לעשות הכל בשביל לשפר את הראייה ויש בי עוד אמונה קטנה שאפשר לסדר את המצב הייתה לי ראייה באמת מושלמת ואני בטוח שיותר מ6/6 וכואב לי בנפש שזה המצב אני מתחנן לפתרונות תגידו לי שהכל אפשרי ! כואב לי לדעת שרק במצבים קיצוניים אפשר לטפל תעשו לי סדר בראש בבלאגן ובהכל

27/08/2018 | 17:43 | מאת: נאור

..

נאור שלום, ללא בדיקה מקיפה שלך הכוללת צילומי עיניים בדיקת ראייה ובדיקה מקיפה אצל רופא אין דרך לעזור לך למרות הפרוט המקיף שהצגת. אין דרך לצערנו לעשות בדיקת רפואית וריטואלית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

31/08/2018 | 11:18 | מאת: נאור

הייתי אצל רופא מומחה הכל תקין ראיה 6/6 למרות שהוא טען שזה לא מחייב יש מצב שראיתי יותר מ6/6 ושהבדיקות זה בסך הכל לוח ומספרים יש הרבה מעבר אבל עדיין קיימת צלקת קטנה שלטענת כולם היא ממש קטנה אבל אני מצליח לראות אותה במראה היא כמעט במרכז הקרנית

מנהלי פורום בריאות העין