ראייה כפולה ב 2 עיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/08/2018 | 11:17 | מאת: נעמי

יש לי ממברנה ברשתית. במעקב ואולי כבר צריך ניתוח שאיני מעוניינת כרגע . כבר שנתיים אני סובלת מראייה כפולה בעיקר בנהיגה, אורות חזקים , רמזורים וכתוביות מוארות. הייתי אצל נאורואופטולוגית שהופנה ל mri . הבדיקה יצאה תקינה. עשיתי משקפי פריזמה שלא עזרו. ניסיתי כבר 3 אופטרפמסטים טובים , שכל אחד נתן לי משקפיים בפריזמה אחרת, והפריזמות לא עזרו. אני לא נוהגת ומאוד קשה לי עם זה. מומחה הרישתית טוען שאין קשר לבעיה ברישתית לראייה כפולה. הנאוראופטולוגית לא מבינה למה לא מצליחים להתאים לי פריזמות נכונות. הייתי אצל רופא עיניים שטען שיש כנראה עצב מס 4 חלש . השבוע קיבלתי את המשקפיים החדשות , כשבבדיקות העיניים בחנות לאחר הבדיקה וקביעת מס הפריזמות ראיתי מעולה, אבל לא ניסיתי בנהיגה . כשניסתי לנהוג אתמול , שוב לאכזבתי ראיתי כפול. זה קורה בשמש בכביש , ברמזורים בלילה ואני רואה את אורות המכוניות כפול. האם אפשר לדעת מה הסיבה , לאיזה מומחה עיניים אני צריכה לפנות? האם יכול להיות שזה מסטרס, בתקופה לא קלה שאני עוברת? האם ניתוח רישתית שהממברה כבר 573 יכול לפתור את הבעיה? תודה

אפשר לגשת לרופא עיניים המתמחה בפזילה ולנסות לבדוק האם מקור התלונות הוא בפזילה. ממברנה לא אמורה לגרום לכפילות ראיה, היא יכולה לגרום לטישטוש או הפרעה אחרת. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין