ארוזיה בקרנית כתוצאה מחומר חיטוי של העור

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/07/2018 | 23:25 | מאת: ולריה

חבר שלי עבר ניתוח ראש וחומר חיטוי נכנס לשתי העיניים במשך שעתיים. מה ההשלכות של חומר חיטוי עור בעיניים בזמן כה ממושך? יכול להיות פגיעה בראייה? םמה הסיכוי שזה יקרה? הוא יכול להיות עיוור? הוא באופן קבוע יש לו מספר גבוה במשקפיים. תודה רבה

שלום רב, חומר חיטוי שנכנס לעין עלול לגרום לדלקת לחמית ולפגיעה בקרנית כגון ארוזייה או כיב במידה והוא נשטף היטב. אם הכיב בעומק ומזוהם הוא יכול לגרום להפרעה בחדות הראייה. לא קיים סיכויי של עיוורון אך ירידת ראייה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין