רופאים נכבדים - אנא עשו מעשה בעניין.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/05/2018 | 21:45 | מאת: אייל

אבקש להביא לידיעתכם עניין חשוב וקריטי זה. כידוע, הפרעת ראייה פתאומית, כולל כתם שחור או אדום בשדה הראייה עלול להצביע על קרע/היפרדות רשתית, מה שמחייב טיפול חירום בחלון זמן של שעתיים לערך, כך שבמקרה שכזה יש להגיע בדחיפות למיון עיניים בבית החולים הקרוב. אלא שקופת חולים כללית דורשת שמבוטח שלה החווה סימפטומים פתאומיים שכאלה, ואפילו בערב חג ובשעת ערב, יגיע קודם כל למר"מ, (ששם נמצא רופא משפחה), ולא לחדר המיון, מה שעלול להביא לבזבוז זמן יקר ולגרימת נזק בלתי הפיך לעין. אבקשכם מאוד, ובשמם של רבים, להפעיל את השפעתכם למען כך שהנוהג הזה יבוטל לאלתר, כי יש בכך סיכון ראייתם של מבוטחי הכללית העלולים להגיע למיון באיחור רב, כי הגעה למר"מ, המתנה לכניסה לרופא המשפחה, מילוי הטפסים, ושרק אז לנסוע משם למיון העיניים, נמשך לפחות כשעתיים, ועלול להביא להגעה מאוחרת מדי למיון העיניים בכדי להעניק טיפול חירום במקרה של קרע או היפרדות רשתית. בתודה וברכה.

כאשר יש קרע ברשתית, מומלץ על טיפול בהקדם אך בהחלט אין מדובר על חלון של שעתיים לפני איבוד הראיה. אפשר לפנות דרך קופת חולים ולבקש הפניה לחדר המיון במידת הצורך. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

08/05/2018 | 13:29 | מאת: אייל

הבעיה היא שהם דורשים הגעה פיזית למר"מ לצורך זה, כלומר שלבזבז זמן לצורך הגעה למקום, המתנה ארוכה, וכל זאת בכדי להסביר לרופא משפחה את הבעיה, ושאז להתחיל לנוע לכיוון מיון העיניים. אני הבנתי שבמקרים של קרע/היפרדות רשתית, אפשר למנוע נזק מתגלגל ובלתי הפיך באמצעות "הלחמה" דחופה של שולי הקרע או ההיפרדות באמצעות מכשיר הלייזר המיועד לכך, ועוד לפני שנכנסים נוזלים לאזור שלא יאפשרו מניעת ההתדרדרות. לקבל הפניה למיון טלפונית? נו? ואם האחות לא מבינה ברפואת עיניים ותדרוש הגעה פיזית למר"מ? האם לא חבל על שעתיים יקרות מפז שכאלה? מדוע במקרים של "חדירת גוף זר לעין", כמו למשל שביב עף קטן, מותר להגיע למיון עצמאית ובלא הפנייה, ובמקרים של הפרעת ראייה פתאומית, (כתמים או הבזקים), אז לא? הרי שני המקרים דורשים טיפול דחוף, הלא כן?

08/05/2018 | 13:44 | מאת: אייל

מקובלים עליי דבריו של פרופ' דני געתון, בבקשה: [[[ אם רואים הבזקים, נקודות שחורות, ברקים וכדומה - יש להגיע מיידית לרופא עיניים (אפילו לחדר מיון בבית חולים, אם אין רופא עיניים אחר). ]]] הדברים מתוך פורום רפואת עיניים באתר "הכללית", בבקשה: https://www.clalit.co.il/he/forums/Pages/eyes.aspx

מנהלי פורום בריאות העין