קרוס לינקינג למי שאין קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/03/2018 | 16:43 | מאת: רז

שלום רב אני חולה תסמונת אלפורט . כתומאה מכך לפני 6 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעקבות לנטיקונוס קדמי בשתי העיניים . לאחר הניתוח ראיתי 6 6 ללא צורך בתיקון . לפני פחות משנה עשיתי מרשם חדש ולפי המכשיר במקום מספר 0 היה לי 2.5 במשקפיים וכעת שוב המספר עלה ואני צריך שוב . לאחר הניתוחים היה לי מספר 0 . יש לי אסטיגמטיזם בשתי העיניים שנותרה גם לאחר הניתוח . הייתי בבדיקות והכל תקין . המספר כל הזמן לא מפסיק לעלות אצלי . והאסטיגמציה נשארת ללא שינוי . העדשות שהשתילו לי נותרו במקום, ואני גם לאחר קטרקט משני מלפני שנים . אני לא רופא.. אבל לדעתי קרוס לינקינג עשוי לעצור שינויים בקרנית וכך אוכל לעשות משקפיים שיתאימו לי תמיד ולא אצטרך כל כמה חודשים לראות לא טוב לתקופה להחליף כל הזמן . האם מנסיונכם קרוס לינקינג הינו טיפול ראוי במקרה הנ"ל?

המטרה של טיפול קרוב לינקינג הוא לעצור שינויים בקרנית. במידה ובבדיקות חוזרות של מיםוינקרנית, אין שינוי, אז אין מקום לטיפול זה. בכבוד רב ד״ר היימס

מנהלי פורום בריאות העין