PTK+PRK לעין יבשה וארוזיות חוזרות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/03/2018 | 11:37 | מאת: משה

שלום רב, אני סובל מזה זמן רב מ MGD , ארוזיות חוזרות ובלפריטיס, סובל מיובש קשה שלא נרפא משום טיפול-וניסיתי הכל. רופא המליץ על ניתוח PTK לשיוף וכן לשלב עם PRK לתשבורת (יש לי קוצר ראיה נמוך משהו כמו -2) האם שילוב של שני הניתוחים האלה יחד יכול להועיל? שמעתי שזה דווקא יכול להחמיר יובש בעיניים תודה מראש

שלום רב, PTK או PRK אינם מהווים פיתרון לבעייה של בלפריטיס וMGD במידה והארוזיות החוזרות בקרנית קשורות בMGD טיפול PTK לא יפתור את הבעיה. אם הארוזיות בקרנית קשורות בבעיה ספציפית בקרנית הנקראת תסמונת הפצע החוזר אז יעזור רק טיפול PTK, עדיין כל התסמינים שציינת ישארו. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין