בדיקות עיניים בחשד דרוזן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/01/2018 | 11:15 | מאת: שני

שלום רב בעקבות תחושת טשטוש בעין שמאל ניגשתי לבדיקת עיניים בה הרופאה ראתה מעין נקודת חן המתאימה לדרוזן. שלחה אותי לאולטרסאונד של העין, לבדיקת oct עצבי ראייה ולבדיקת שדה ראייה. לאחר התייעצות עם רןפא העיניים הקבוע שלי אמר שראה את זה בעבר אצלי אך לא ייחס חשיבות אבל בכל זאת כדאי לי לעשות את הבדיקה אם כבר שלחה . לפי מה שקראתי באנטרנט אין הבדל בין הoct לאולטרסאונד מבחינת תוצאות ומענה אלא רק שוני באופי הבדיקה (גלי קול לעומת....) . שאלתי היא - בדיקת האולטרסאונד כרוכה בתשלום ומבחינתי לחץ נפשי רב. האם ניתן להסתפק בבדיקת הoct ושדה הראייה ? האם האולטרסאונד מוסיף משהו על הoct? ובנוסף, במידה ומדובר בדרוזן, האם יש השלכות? לציין כי הנני בת 25. תודה מראש !

שלום רב, אין לך מה לחשוש, ממליץ לך לעבור את כל הבדיקות שהופנת אליהם יש שוני בין בדיקה לבדיקה. עם התוצאות יש לגשת לרופאה המפנה לטיפול מתאים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין