יעוץ רפואי , לגבי מחלה אוטואימונית לא ידוע

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/10/2017 | 13:53 | מאת: נועם

שלום , אני בן 21 ויש לי בעיה חמורה שחוזרת כל הזמן- אבצס בקרנית , כבר חזר לי כמה וכמה פעמים והייתי מאושפז כבר שלוש פעמים בגלל זה . ברקע קרטוקונוס ו cxr בשתי העיניים בגיל 17 . בהתחלה כמו כל אבצס טופלתי באנטיביוטיקה (ואנקו פורטום וויגמוקס) וכל פעם זה לא עזר אז עברו לסטרואידים שעזרו מאוד ועד עכשיו עוזרים , הבנו די מהר שזה מחלה אוטואימונית אבל גם בבדיקות דם שעשיתי ממש לא מצאו שום דבר אז זה עדיין נשאר כשאלה פתוחה כרגע אני מקבל מינון אחזקה של לוטמקס אבל לפני כשבועיים הופיע תסנין חדש . כל התסנינים מופיעים בצורת סהר והצלקות כבר ממש יצרו טבעת שלמה . בזמן האחרון גם גילו לי איזשהי ורסיה של פסוריאזיס בידיים . ושמתי לב שבדיוק כשחזר התסנין האחרון הפסוריאזיס היה בשיאו . אשמח לשמוע אם מישהו שמע כבר על מקרה דומה והאם יש איזשהו קשר בין הפסוריאזיס לאבצס החוזר

יש קשר בין מחלות אוטואימוניות ובין בעיות בקרנית, הסיבה יכולה להיות עקב יובש קשה שיכול להתלוות למחלות אלה או עקב תהליכים אימוניים הגורמים לכיבים סטריליים בקרנית. מומלץ על בדיקה של רופא ראומטולוג לראות האם ישנם תהליכים אוטואימוניים שיכולים להסביר את התופעות. בכבוד רב ד|ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין