חיוורון בדיסקה וסקוטומה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/02/2017 | 17:10 | מאת: סיגלית

אני בת 42 לאחר הפרעות בראייה וכאבים בעין שמאל ובעיקר במיון רופאת עיניים במיון המליצה על נוירואופתלמולוג ובדיקת שדות ראייה. בבדיקת עיניים אצל הרופאה נמצא חיוורון קל בדיסקה שמאל.ונשחתי בצע בדיקת שדה ראיה ממוחשב 24-2 . עדיין אין פיענוח מלא אבל מה שנרשם ירידה כללית ברגישות , סקוטומה פארא מרכזית רלטיבית. אשמח לדעת מה משמעות הממצאים ומה הם אומרים.. חיוורון בדיסקה ירידה ברגישות סקוטומה פארא מרכזית רלטיבית. רק אציין שאין בדיקות אחרות להשוואה. יש פרטים נוספים לא יודעת על חשיבותם Flxation monitor blindspot Flxation target :central Flxation losses: 2/13 False pos errors:0.7 False neg errors:0/6 Test duration: 07:03 Fovea : 28 db (מרובע שחור) Md -8.72 db p >0.5 Psd 3.24 db p>10% Sf 2.10 db Cpsd 2.35 db p >2% תקף לעין שמאל

לפי התאור ישנם ממצאים חיוביים במראה עצב הראיה (העצב חיוור) וגם בדיקת שדה הראיה אינה תקינה. יש צורך בהמשך בירור נוירואופתלמולגי בכדי לבחון את הסיבה לבעיה. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין