שינויים מיקרואנגיופתיים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/01/2011 | 12:13 | מאת: ניאל

רעיתי בת 67, בגלל סיבות שהחלו עם הרגשת נימול ברגל וכאבי ראש נשלחה לבדיקות "CT ראש/מוח ללא חומר ניגוד" ב-26/7/10 והתוצאה היתה: "מערכת חדרים,ציסטרנות וחריצי המוח שמורים. קו אמצע ללא סטייה.צפיפות נמוכה בחומר לבן של מוח דוצדדי, באבחנה מבדלת איסכמיה מוחית כרונית או MYELOPATHY, דרושה קורלציה כלינית. מוקד סקלורוטי, 24 מ"מ באורך באזור פרונטו-פריאטלי מימין, באבחנה מבדלת פיזור משני, לימפומה או אחר, מומלץ המשך בירור" בהמשך הלכה רעיתי ובצעה סריקה בתהודה מגנטית של המוח ב7/1/11 והתוצאה התקבלה היום: "המעבר הקרניו-צרביקלי, גזע המוח, הגשר והמוחון שמורים.החדר הרביעי במיקום ומימדים תקינים.בחתכים העל-טנטוריאליים מודגמים חדרי המוח והמרווחים התת עכבישיים ללא סטיות. מוקדים רבים בעלי אות גבוה ב-T2 וב-FLAIR בחומר הלבן משני הצדדים. חלקם פריונטריקולרים. חלק מהתהליכים קופלואנטים. אין האדרה ע"י גדוליניום. בסיכום: ממצאים שתןאמים שינויים מיקרואנגיופתיים. ממצא לוואי:-מלאות חלקית בסינוס מקסילרי ימני" עד כאן הממצאים. על מנת לגבש עמדה בדיון עם רופאי המשפחה, האם תוכלו להסביר לי מה זה אומר? איזה סוג של טיפול אם בכלל צריך לבדוק? מה זה בעברית פשוטה? תודה רבה לכם הערה: רעיתי סוכרתית בינונית מטופלת בהתאם.

לניאל ערב טוב עקרונית מדובר במחלה של כלי דם מוחיים קטנים,מפושטת(לא במקום יחיד). מחלה זו שכיחה יותר בחולי סכרת הנושא שייך לתחום הנוירולוגי ומומלץ ייעוץ עם נוירולוג מומחה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה