נזק עצבי לאחר ניתוח בעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/09/2020 | 22:15 | מאת: י. ש.

שלום לפני 9 חודשים עברתי ניתוח להוצאת גידול מחוט השדרה בחוליות d6-d8. נותרתי עם נזק עצבי שמתבטא באזורים "רדומים" בגב ובחזה ובאזורים בהם יש תחושת רגישות יתר (כמו עצב חשוף). הבעיה היא שזה מתפשט והיום הרגישות היא ברוב חלקי הגב. אני מקבלת גבפנטין 2400 מ"ג ביום ועוברת טיפול בלידוקאין פעם בשבוע במרפאת כאב. חוץ מרגישות היתר אני סובלת גם מכאבי גב ולא מצליחה לתפקד הרבה במשך היום. מה עוד אפשר לעשות כדי למנוע את הכאבים האלה? תודה

בוקר טוב, לא ציינת האם התבצעה הדמיית MRI לאחר הניתוח ואם יש-מה ממצאיה. זה חיוני להבנת מצבך. *השליטה בכאב,תחושות מלוות,הפחתת עצימותו נתונים בתחום ההתמחות בכאב,במרפאת כאב. *כאב גב-אם באיזור שאיננו סמוך לאיזור הנתוח טעונים בדיקתך+בירור מאבחן כפי שישתמע. בברכה

24/09/2020 | 15:06 | מאת: י. ש.

תודה על תשובתך. עשיתי mri כחודשיים לאחר הניתוח ונכתב שם שיש נזק עצבי. הנוירוכירורג הסביר לי שהנזק נגרם ככל הנראה מהגידול עצמו, שישב על העצבים. השאלה שלי היא למה המצב רק מחמיר עם הזמן? גם בעיית רגישות היתר בגב וגם הכאבים שיש לי לאורך הצלקת בגב, בעיקר בזמן עמידה? המנתח הסביר לי שהוצאו 2 קשתות מהחוליות בגב ולא נעשה קיבוע. האם יש לכך קשר?

תודה על השלמת המידע. הצורה היחידה שתאפשר מענה לשאלותיך המובנות היא לבדוק אותך,לעיין ב-MRI שלאחר הניתוח ולהתקדם משם,כפי שישתמע

ערב טוב, תודה על השלמת המידע. האפשרות היחידה לתת מענה לשאלותיך הברורות היא *הכרחי לבדוק אותך *הכרחי לעיין בMRI שלאחר הניתוח+השוואתו לMRI טרם הניתוח *להתקדם משם,כפי שישתמע. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה