ייעוץ לגבי סחרחורות וחוסר יציבות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/05/2020 | 10:45 | מאת: שם

שלום, סובל מסחרחורות וחוסר יציבות לאחר תאונת דרכים שנפתחו כריות אויר צליפת שוט ומכה בראש. הסחרחורות מופיעות בלי שום קשר למשהו שאני מצליח לקשר בתדירות של בין כמה ימים לכמה שבועות (לא קבוע) לאחר בדיקת נירולוג תקינה הגעתי לרופא אף אוזן גרון וביצעתי ENG וקלורית תקינות. לאחר מכן נשלחתי לבדיקה מיפוי PET CT של המוח. שבוצעה אחרי הזרקה של 6 מיליקירי FDG נעשתה רגיסטרציה בו זמנית עם CT דיאגנוסטי ללא הזרקת חומר ניגודי. סיבת ההפניה ירידה קוגנטיבית סחרחורות וחוסר יציבות לאחר חבלת ראש. תיאור הממצאים מודגמת פרפוזיה קורטיקלית בלתי הומוגנית מופחתת מעט באונות הטמפורו פריאטליות משמאל. קליטת חומר טובה בגרעינים הברזליים, בתלמוס ובמוחון. לסיכום ירידת מטבוליזם קלה בלתי ספציפית באונות טמפורו פריאטליות משמאל. רופא אף אוזן גרון המליץ לי לעשות טיפול היפרברי (תא לחץ) מכיון שהטיפול הזה הוא טיפול חדש שיש בו המון דעות סותרות לגבי יעילות הטיפול ובנוסף הוא גם פרטי ונורא יקר. הייתי שמח לקבל חוות דעת נטרלית ולא מהמכון עצמו. לגבי יעילות הטיפול לדעתכם והשלכותיו, תופעות לוואי וכו,

בוקר טוב, חולי מאובחן ידוע טרם התאונה? מועד התאונה? גילך? יד שלטת ימין? שמאל? אתייחס

28/05/2020 | 13:23 | מאת: שם

תודה להתייחסותך, מועד התאונה לפני 4 שנים. 26. יד ימין.

28/05/2020 | 13:30 | מאת: שם

חולי מאובחן ידוע טרם התאונה לא.

ערב טוב , תודה על השלמת המידע. *אם קיימת ירידה קוגניטיבית במה היא מתבטאת? אם יש כזאת -אנא הגדר ואתייחס פרטנית שוב. *אינני סבור שהטפול ההיפרברי עשוי לסייע בהיבט התלונות שתארת בפנייתך המקורית בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה