ספינה ביפידה c3 תינוק

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/03/2020 | 11:43 | מאת: יעל

שלום רב בני בן 10 חודשים נולד בלידה רגילה כאשר כל בדיקות ההריון תקינות. בגיל חודש וחצי אובחן עם טורטיקוליס. ומאז בפזיותרפיה. ישנו שיפור משמעותי בטווח אולם נשארה הטייה של הראש ועדיין מטופלים לאחרונה משלבת אוסטואופת. בדיקת ראיה ושמיעה תקינה. אולטרסאונד צוואר ראשון היה שריר מעובה 1.7 ולאחרונה ירד ל 0.6. הלכתי מיוזמתי לנוירולוגית לוודא שאין מעבר לכך. הבדיקה שלה תקינה. הילד מפותח לגילו. המליצה על צילום צוואר. בצילום נכתב ספינה בפידה c3 בספק. אורתופד ילדים שראה הצילום אמר שהוא לא רואה זאת. אבל היכן שהתינוק עושה פזיותרפיה לצוואר התקשרו משם ואמרו כי הנוירולוג אמר שאלך לבדיקה אצל נוירוכירורג. מה משמעות הממצא אם קיים. ? תודה

שלום יעל, *האם הנוירולוגית הבודקת הינה נוירולוגית -ילדים בהתמותה? *על איזה נוירולוג מדובר? האם נוירולוג זה בדק את בנך? אתייחס. בברכה

11/03/2020 | 21:59 | מאת: יעל

דר. שלום הייתי אצל נוירולוגית ילדים שהיא מנהלת בשניידר. הבדיקה הגופנית תקינה והיא שלחה לצילום צוואר. שלחתי אליה רק פענוח בלי צילומים אמרה שתקין ושאמשיך מעקב אורטופד. הנוירולוג שהיום אמר לי לפנות לנוירוכירורג הוא מנהל התפתחות הילד היכן שאני עושה פזיותרפיה לתינוק שלי. הוא בדק אותו פיזית לפני חצי שנה ואמר שהכל תקין. ובעקבות זה ששלחתי אליו את הפענוח של צילום הצוואר הוא המליץ שנוירוכירורג יראה את התינוק. הייתי כבר אצל אורטופד ואמר שלא רואה זאת לפי הצילום. שכתבו שזה בספק. אני בכל מקרה אקבע לנוירוכירורג אבל בטוחה שיקח זמן לתור ורציתי לדעת מהי המשמעות של הממצא אם קיים כזה בצוואר c3.

ליעל שלום, *הממצא כשלעצמו אם קיים-הריהו מולד. כשלעצמו-חסר ממשעות. *אם קיים קיפוח תפקודי או חסר נוירולוגי בדיקתי-מתעורר צורך לראות האם בחוט השדרה הצווארי בגובה C3 במקרה שבדיון קיים ממצא פתולוגי: יש מספר אפשרויות לליקוי במבנה החוט. במקרים אלה מתבצעת הדמיית MRI להדגמת מרקם חוט השדרה.. *הסבירות לממצא חורג כזה נמוכה כאשר ההתפתחות תקינה ובדיקות נוירולוגיות תקינות לחלוטין. בברכה

12/03/2020 | 12:26 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך

מנהלי פורום נוירוכירורגיה