מנינגיומה והקרנות פורוטונים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/12/2019 | 10:27 | מאת: ואדה

שלום רב,האם לגידול מנינגיומה מתאימים הקרנות מסוג פורטונים ? מה ההבדל בין הקרנות פורטונים לfsr? והאם ניתן לעשות הקרנות כאלו בארץ? תודה וחג שמח

לואדה שלום, מנינגיומה היא לרב גידול שפיר. אופציות הטיפול כוללות; •ניתוח לכריתת המנינגיומה •טפול רדיוכירורגי שאחת מצורותיו היא FSR-הטיפול מחולק למספר מנות . סוג הקרינה ב-FSR שונה מהקרנת פרוטונים. •הקרנת פרוטונים עדיין אינה זמינה בישראל .היא קרינה של חלקיקי אטום שקרויים פרוטונים. •הדיון בטיפולי קרינה צריך להתבצע בסיוע רדיוכירורג ואו אונקולוג עם תת-התמחות בטפול קרינתי בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה