בעלי - דואגת מאוד. אנא עזרתך

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/11/2019 | 12:30 | מאת: יפעת

בעלי בן 40, לא מעשן, משקל תקין, בריא. כמעט שנה - חש כאב עמום לא מוסבר, באזור ארובת העין, הרקה ובעיקר צד שמאל של הראש. מופיע לפחות פעם ביום ונמשך כמה שעות. אין טריגר מסוים שגורם לכאב. דווקא כשהוא בפעילות גופנית פחות מורגש. מסביר את זה כ "תחושה מוזרה של גרד וכאב קל/ תחושה של לחץ באזור". אציין שמעולם אינו סבל ממיגרנות. מאחר ואינו שייך לקופ"ח (איש צבא) הופנה ע"י רופא הבסיס ל MRI בשאלה של ממצא המערב את עצב 5 משמאל. וקיבלנו תוצאה הבאה: אין עדות לדימום מוחי, אין עדות לדיפוזיה רסטרקטיבית, אין עדות לשינויים בחומר הלבן, אין עדות להאדרה פתולוגית מוחית לאחר הזרקת חומר ניגוד. אין עדות להאדרה פתולוגית לאורך העצב החמישי. "לולאה וסקולרית דקה משיקה לעצב 5 בציסטרנה הפרה פונטינית דו"צ. בנוסף עיבוי רירית קל בסינוסים פארא- נזלים. "קיים עיבוי או מנח לא תקין של הקונדייל האוקסיפיטלי משמאל. מודגמת אסימטריה של הקונדיילס האוקסיפיטליים עם מנח אסימטרי של המסות הלטרליות של C1. האזור אינו מודגם בצורה טובה בבדיקה זו. המלצת הרדיולוגית – לבצע CT צווארי כולל מעבר קרניו צרביקלי ובהתאם לשקול MRI צווארי. לסיכום- ממצאים בעמוד שדרה צווארי עליון/ בבסיס הגולגולת במעבר קרניו צרביקלי. יש לשקול לבצע הדמיה כמתואר. אני מאוד מאוד דואגת. האם לפי הממצאים יש לבצע גם בדיקת CT? אם כן האם יש לבצע סיטי ראש/מוח או - סיטי צווארי? אנא עצתך המלומדת

ליפעת, ממצאי ה-MRI המוחיים אינם מסבירים את כאב הראש. נקיטות יעודיות להשלמת אבחון: *הממצא במעבר ראש-צוואר דורש בירור עי CT *מומלצת בדיקתו+עיון ב-MRI+עיון ב-CT שיבוצע. המשך-כפי שישתמע. בברכה

08/11/2019 | 11:29 | מאת: שאלה קשורה

תודה רבה. חשוב שנדע האם יש לבצע CT מוח/ ראש או CT צווארי?

CT צווארי עם דגש על איזור FORAMEN MAGNUM -C1 בחתכים צפופים כל 3 מ"מ אין צורך ב-CT מח

מנהלי פורום נוירוכירורגיה