מוקד שעובר האדרה על החוליה - כיצד ממשיכים?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

23/08/2019 | 00:44 | מאת: אני

שלום. בעקבות כאבי גב תחתון ואבחנה של סקראוליטיס נשלחתי לmri בו התגלתה פריצת דיסק והיפאתרופיה ניכרת של הפצטות. כמו כן התגלה מוקד עגול 0.5 ס"מ בגוף חוליה t12 שעובר האדרה. עקב עבר של סרטן השד לפני 8 שנים נשלחתי ל-pet ct לבדוק את המוקד על החוליה שם נרשם שהמוקד לא עובר קליטה ושאין תהליך שאתי בגוף. הנגע הוגדר כנגע לוצנטי. כרגע סובלת מנימול בשוק ימין ותחושה כאילו עצם בולטת בגב. איך אני ממשיכה מכאן על מנת להגיע לאבחנה מהו המוקד שנמצא על החוליה?

23/08/2019 | 00:51 | מאת: אני

לפני שבועיים עברתי בדיקה אצל נוירולוג שיצאה תקינה אך בגלל הניצול ברגל שלח אותי לבצע mri מח ואני כבר ממש עייפה מבדיקות

לאני, *לא ציינת את גובה פריצת הדיסק: יתכן מאד שהנימול בשוק ימין הוא תוצאה של פריצת הדיסק *אין ספק שהנימול בשוק ימין איננו נובע מהממצא בT12 *ניתן לבצע מיפוי שלד -SPECT כדי לקבל מידע נוסף אודות המוקד שבדיון. *רצוי בעיקר לעיין ב-MRI ולבדוק אותך כדי להתייחס פרטנית לבעייה שבדיון. בברכה

23/08/2019 | 12:07 | מאת: אני

חן חן על התגובה. פריצת דיסק בגובה l4 l 5 וההיפראתרופיה בגובה l 3 l 4. אודה לך אם תוכל גם להאיר את עיניי ולספר לי מה מעצבת חוליה t 12.

שלום שוב, תודה. *חוליה כלשהיא איננה מעצבבת כלום. *העצבים היוצאים מחוט השדרה בגובה T12 אינם מעצבבים את הרגליים *פריצת הדיסק כאמור,יכולה להסביר את הנמלול בשוק

מנהלי פורום נוירוכירורגיה