שוואנומה בצאוור שהתגלתה לפני חצי שנה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/08/2019 | 23:19 | מאת: שמעון

שלום , לפני חצי שנה התגלה גידול בשם שוונומה אצלי בצאוור בגודל של 5 ס"מ , כמובן שהאבחנה נעשתה ע"י ביובסיה וmri , האופציות שהוצאו לי הם 1: מעכב , מכוון שהגידול כבר ממש גדול אולי הוא הגיע לשיאו ולכן כדאי להמתין עם ניתוח , האופציה השניה היא" ניתוח כריתה " לפי מה שנאמר לי ניתוח לכריתת הגידול יגרור אחריו פגיעה עיצבית שעדיין לא יודעים מה היא תהיה , אולי שיתוק של מיתר קול , נפילת עפעף , חוסר תחושה בבליעה , אלה חלק מהאופציות , האופציה השלישית היא הקרנות שזאת אופציה שלא באה בחשבון מבחינתי , הרופאים שהתיעצתי איתם עושים רק "כריתה מלאה" של הגידול ורציתי לברר האם יש אופציה אחרת להסרת הגידול בכדי לא לפגוע בעצב או לפחות לשמר אותו ככול שאפשר , אשמח לתגובתך , נ.ב הגידול התגלה במקרה לגמרי , כלומר הוא לא הפריע לי כלל , פניתי לרופא אף אוזן גרון בשל התקררות ושם התגלה "במקרה" הגידול , יש לציין שמאז שגילתי מין הסתם הראש חושב על זה הרבה כי אני לא יודע באיזה אופציה לבחור , תודה והמשל יום טוב ....

לשמעון בוקר טוב, כדי לאפשר מתן חו"ד ולהתייחס לשאלות שהעלית בפנייתך-עלי לעיין בהדמיית ה-MRI בברכה

08/08/2019 | 13:11 | מאת: חנה

לך לחוות דעת שנייה אצל ניורוכירורג מומחה. תמיד עדיף להתייעץ עם רופא אחר מהרופא המטפל במקרים כאלה נסה את ד"ר מרקו רובין אם אתה במרכז או ברחובות

מנהלי פורום נוירוכירורגיה