בן 19 יעוץ ( אובחנה קברנומה )

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/05/2019 | 20:06 | מאת: חסוי

שלום אשמח ליעוץ ( קיבלתי יעוץ אצל נורויולוג וניורוכרורג וגסטרו ואורולגילפני מספר שנים) אז ככה מ-2016 היו לי לי התסמינים הבאים : -כאבי ראש יום יומי (לעיתים מרגיש דקירות ליד האוזן ליד העין ובכללי דקירות )סחרחורות טשטוש ראייה בחילות והקאות לעיתים,חולשה כללית , ורעד בידיים משתנה וגם יש בעיה אורולוגית לפני מתן שתן לוקח זמן ואחרי זה באמצע הזרם הוא נעצר וצריך להוציא את השארית) יש לציין שעברתי בדיקת אורולוגית השלפוחית תקינה כולל אורדינמיקה מלאה גסטרו תקין ועשו לי mri ומצאו : נגע מעוגל במיקום טמפלורי קדמי מימין בקוטר 1 mm בעל היקף באות נמוך ומרכז לא הומגני ,ברובו באות גבוה ב-t2,אות נמוך בt1 וב-swi וללא האדרה. סיכום : קברנומה ידועה טמפולרית מצד ימין ללא סימני דימום רצנטי עם dva בסמוך פרט לכך המוח בגדר הנורמה,עשיתי 3 שנים ברצף mri ללא שינוים הניורולוג איבחן קברנומה עם תהליך טמפורלי קדמי ,אין מחלה פירכוסית ודימום אז הוא אמר שאו שהיסמפוטמים נסבלים או שניתוח,יש לציין שאני לא יכול לנהל אורח חיים כלל ומעדיף לא לעשות ניתוח. רציתי לשאול מספר שאלות : 1-האם הסימפטומים שציינתי הקאותֿ\בחילות\חולשה כללית רעד דקירות כאבי ראש ובעיות בשתן יכולים להיות קשורים לקברנומה ? ועם לא איזה סימפטומים יכולים להיות קשורים לחלק הזה של הקברנומה , 2- האם אני כשיר לגיוס לצבא בקרוב יפגש עם ניורולוג צבאי חשוב לי לדעת חוות דעת תודה מראש

בוקר טוב, קברנומה בגודל 1ממ שלא דדממה עתה איננה הגורם לתלונותיך! בברכה

05/05/2019 | 09:10 | מאת: חסוי

אבל התלונות הללו הביאו אותי לעשות mri איזה תלונות אופייניות לקברנומה באזור זה ? שנים רבות זה התסמינים הניורולוג אמר לי שזה cavernous haignoma rt right tempol והוא אמר לי שכול עוד לא היה דימום הבחירה בין לניתוח למעקב כל חצי שנה בידיי על עוד הסימפטומים נסבלים ואני יכול לסבול אותם אז הבחירה בידיים שלי, רציתי לשאול מה הסימפטומים האופייניים לאזור זה קברנומה טמפפולרית בצד ימין ממש חשוב לי לדעת עברתי כבר כל בדיקה אפשרית גסטרו / אורולוגית אין לאף אחד הסבר, מה הכאבים שיכולים להיות לקברנומה שלא דיממה?

*כאבי ראש *פרכוסים-התקפים אפילפטים

מנהלי פורום נוירוכירורגיה