פריצת דיסק- בגב תחתון

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

04/05/2019 | 09:50 | מאת: שרה

שלום, בשל כאבים קשים בגב תחתון עם הקרנה לשוקיים קידמיים עברתי mri. בתשובת mri.נמצא, 1.l3-l4 -אקסרוזיה דיסק פרוקסימלי בגודל 1x0.8 ס"מ. מתחת לליגמנטום האחורי וגורמת ללחץ על השק התקאלי בנוסף באזור נקב מימין הודגם מוקד בגודל 1 ס"מ בעל סיגנל נוזלי ללא האדרה אחרי הזרקת גדוליניום. היפרטרופיה במפרקים פצטלים.נקבים לא מוצרים תעלה ספינאלית מוצרת. 2.l4-l5 -בלט דיסק וקרע באנולוס פיברוזיס אקסטרה פורמינלי. נקבים מוצרים תעלה ספינאלית מוצרת. 3. הסיכום-אקסטרוזיה דיסק עם סימני לחץ.מוקד ציסטי באזור נקב ימין.בלט דיסק סביב עם סימני לחץ בגובה l4-l5 והיצרות בתעלה הספינאלית. עברתי הזרקה אפידורלית שהייתה טראומטית מחינת הכאבים בזמן ההזרקה.כאבי הגב נחלשו אך לא עברו. אודה בהמלצה להמשך הטיפול.

לשרה שלום, התוויית המשך הטפול-שמרני או ניתוחי, טעונה בדיקתך עתה ועימות ממצאי הבדיקה אל מול ממצאי ההדמייה שתארת בברכה

04/05/2019 | 18:08 | מאת: שרה

תודה על ההתייחסות המהירה. האם עלי להיבדק אצל אורטופד מומחה ע"ש או נויורוכירוג?

04/05/2019 | 18:55 | מאת: שרה

נראה שניסת לשלוח מענה , אך לא התקבלה. מעבירה שוב את פנייתי. תודה על ההתייחסות המהירה. האם עלי להיבדק אצל אורטופד מומחה ע"ש או נויורוכירוג?

לשרה, להבדק עי נוירוכירורג או עי אורטופד עם התמחות בניתוחי עמוד שדרה בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה