תסמונת קיארי + לחץ גולגלתי גבוה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/03/2019 | 21:51 | מאת: לי

בת 22 .. לאחרונה סובלת מכאבי ראש מתמידים שמלווים בהקאות והפרעות בראייה .. גילו אצלי 2 דברים .. שקדי מוחון נמוכים ( קיארי ) ולחץ תוך גולגולתי גבוה . הבצקת לוחצת לי על עצבי הראייה כך שהשדה ראייה שלי מוגבל עם כתמים שחורים .. הייתי במחלקת עיניים אמרו משהו על פפילאדמה .. נתנו לי בהתחלה כדורים שנקראים אורמוקס במינון גבוה יחסית (2000 מג ביום) לתקופה של שבועיים וזה לא עזר . להפך . החמיר . בניוריכירוגיה רוצים לעשות לי ניתוח ראש ולהשתמש בדלף (שאנט) כדי לשחרר את הלחץ ... האם יש דרך אחרת? משהו פחות פולשני? מה הסכנות שצפויות לי אם לא אעבור את הניתוח? תודה

בוקר טוב לי, תודה על פנייתך. *לא מדובר ב"שני דברים",אלא באחד: תסמונת קיארי המתבטאת אצלך ביתר לחץ תוך גולגלתי וזו הסיבה לכאבי הראש ,להקאות ולהפרעות בראייה. *פפילאדמה=ביטוי בקרקעית העין ליתר לחץ תוך גולגלתי קשה ! *אי התגובה ל-URAMOX מצדיקה את השיקול לבצוע ניתוח התקנת דלף=SHUNT. *יש אפשרות לנסיון טיפולי תרופתי נוסף,לטווח קצר מאד . אם לא יצלח-אין מנוס מניתוח להתקנת דלף. *אי התקנת דלף אם תדרש עשוייה להותיר אצלך פגם משמעותי בראייה, בשדות הראייה ותתתבטא בכאבי ראש נמשכים טורדניים: לכן זאת גישה לא מתאימה למצב. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה