פענוח סיטי חוסר וודאות בנושא

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

24/02/2019 | 17:43 | מאת: דן

אשמח לקבל מידע כי אני ממש מודאג. אמא שלי אובחנה עם אולגולידאומה בדרגה 2 בביופסיה. יומיים לפני הביופסיה אמא שלי הייתה מאושפזת עקב ממצא שהתגלה ב mri מוח שהוביל בסוף לאבחנה שרשמתי. הסיטי נעשה לבירור ממאריות כך נכתב. חשוב להגיד שהיא לא סובלת משום כאבים או סימנים הסיטי נעשה כבירור באשפוז סיטי של הבטן והחזה לאחר חומר ניגוד: אין לימפאדיניופתיה מידאסטטנלית בשערים או בבית השחי. שינויים צלקתיים קלים בפסגות הריאות. שתי קשריות סובפלאורליות קטנות עד כ 0.3 ס"מ. בריאה שמאלית בלתי ספציפיות לשקול מעקב. האם זה קשור לגידול במוח, האם זה מראה על משהו מסוכן שיש להתייחס אליו? מבנים היפודנסים מעוגלים בעלי גבול חד בתעלות פורמינליות של ע"ש גבי אשר גורמים להרחבה של תעלות ללא הרס ליטי של הצמות הסמוכות. בתעלה D 5-6 מימין, D 6-7-8-9 משמאל, D 9-10-11 משני הצדדים ו D 11-12 משמאל. טיב הממצאים לא ברור. תהליך נוירלי שפיר כגון שוונומות? אחר?. לפי הבנתי הדלה זה קשור לעמוד שידרה וזה לחק ממערכת העצבים. האם יתכן ויש שם גרורות? האם יש צורך בברור? סיטי של בטן עם חומר ניגוד: מבנים היפודנסיים מעוגלים בעלי גבול חד בתעלות פורמנליות של ע"ש גבי. אשר גורמים להרחבה של תהלות ללא הרס ליטי של הצמות הסמוכות: בתעלה D 12-L 1 משמאל, ו L 1-2 מימין. טיב הממצאים לא ברור. תהליך נוירולי שפיר כגון שוונומות? אחר? להמשך בירור. מבנה היפודנסי מאורך במימדים 2.4*0.9*1.2 ס"מ באזור רטרוקרולי מימין יתכן cisterna chliy למעקב אין עדות ללימפאדנופתיה רטרופריטואנלית מזנטארלית או אגנית. רוש םלתפיחות קלה של גוף הרחם. שחלות בגדול תקין. אשמח לקבל הסבר קצר האם יש צורך בברור נוסף כי אף אחד לא התייחס לסיטי ולא אמר שיש לעשות מעקב או ברור. והסיטי נעשה באותו מקום שמקבל הנירואנקולוג אז יתכן ולא ראה את הסיטי? האם באלוטגאדיומה דרגה 2 יש סיכוי לגרורות תודה מראש וסליחה שזה מלל רב.

לדודו שלום, *אוליגו דנדרוגליומה ברב המוחלט של המקרים איננו שולח גרורות לגוף,מחוץ למח. *הממצאים המתוארים באיזורים שונים של עמוד השדרה ושרשי העצבים- קרוב לודאי אינם גרורתיים ואינם מתאימים עפ"י התאור לגידול ממאיר *שאלותיך טעונות דיון מקיף ,חזיתי! עם הנוירואונקולוג המטפל בברכה

25/02/2019 | 15:11 | מאת: דן

תודה רבה על התשובה המהירה כמובן שבביקור הבא נתייעץ עם הנוראונקולוג אבל מה שמוזר פה שהיא עשתה את הסיטי ואף אחד לא אמר שיש צורך בברור של משהו או מעקב. אף אחד לא אמר איזשהו משהו על הסיטי. הסיטי התבצע באותו בית חולים שבו אמא שלי מטופלת אצל הניוראנקולוג אז יתכן מידע כזה לא הגיע אליו שהוא לא מתייחס לזה? אם זה לא גידול על מה יתכן ומדובר מה אומרים הממצאים לא מצאתי באף מקום אודה לתשובה.

*ההשתלשלות עם ה-CT ואופן ניתובו - יש לברר בביה"ח ועם הנוירואונקולוג. *לא מומלץ שאתייחס ללא עיון לממצאי הCT במספר גבהים בעמוד השדרה:יש יותר מאפשרות יחידה להסברם. *התאור של המפענח איננו תומך בתהליך גרורתי. *כפי שהסברתי -הגידול המוחי הוא ראשוני ואיננו מתבטא בגרורות לאורך עמוד השדרה. *הקשריות הריאתיות-לדיון+מעקב מומחה למחלות ריאה. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה