אוליגודנדרוגליומה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאוליגודנדרוגליומה

אונקולוגיה - תמונת המחשה
אונקולוגיה אחרי ההלם הראשוני בעקבות אבחון סרטן שד, המחשבה נתונה בראש ובראשונה למאבק בסרטן ופחות לה...
גידול בעין - תמונת המחשה
גידול בעין צילמתם את הילד - ואחת העיניים שלו יצאה לבנה בתמונה? ייתכן שזו בעיה בפלאש של המצלמה, אבל...
גידול במוח - תמונת המחשה
גידול במוח בישרו לכם כי התגלה בראשכם גידול שפיר? לפני שאתם נכנסים לחרדה וללחץ, קחו נשימה עמוקה, יש...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאוליגודנדרוגליומה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אוליגודנדרוגליומה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אשמח לקבל מידע כי אני ממש מודאג. אמא שלי אובחנה עם אולגולידאומה בדרגה 2 בביופסיה. יומיים לפני הביופסיה אמא שלי הייתה מאושפזת עקב ממצא שהתגלה ב mri מוח שהוביל בסוף לאבחנה שרשמתי. הסיטי נעשה לבירור ממאריות כך נכתב. חשוב להגיד שהיא לא סובלת משום כאבים או סימנים הסיטי נעשה כבירור באשפוז סיטי של הבטן והחזה לאחר חומר ניגוד: אין לימפאדיניופתיה מידאסטטנלית בשערים או בבית השחי. שינויים צלקתיים קלים בפסגות הריאות. שתי קשריות סובפלאורליות קטנות עד כ 0.3 ס"מ. בריאה שמאלית בלתי ספציפיות לשקול מעקב. האם זה קשור לגידול במוח, האם זה מראה על משהו מסוכן שיש להתייחס אליו? מבנים היפודנסים מעוגלים בעלי גבול חד בתעלות פורמינליות של ע"ש גבי אשר גורמים להרחבה של תעלות ללא הרס ליטי של הצמות הסמוכות. בתעלה D 5-6 מימין, D 6-7-8-9 משמאל, D 9-10-11 משני הצדדים ו D 11-12 משמאל. טיב הממצאים לא ברור. תהליך נוירלי שפיר כגון שוונומות? אחר?. לפי הבנתי הדלה זה קשור לעמוד שידרה וזה לחק ממערכת העצבים. האם יתכן ויש שם גרורות? האם יש צורך בברור? סיטי של בטן עם חומר ניגוד: מבנים היפודנסיים מעוגלים בעלי גבול חד בתעלות פורמנליות של ע"ש גבי. אשר גורמים להרחבה של תהלות ללא הרס ליטי של הצמות הסמוכות: בתעלה D 12-L 1 משמאל, ו L 1-2 מימין. טיב הממצאים לא ברור. תהליך נוירולי שפיר כגון שוונומות? אחר? להמשך בירור. מבנה היפודנסי מאורך במימדים 2.4*0.9*1.2 ס"מ באזור רטרוקרולי מימין יתכן cisterna chliy למעקב אין עדות ללימפאדנופתיה רטרופריטואנלית מזנטארלית או אגנית. רוש םלתפיחות קלה של גוף הרחם. שחלות בגדול תקין. אשמח לקבל הסבר קצר האם יש צורך בברור נוסף כי אף אחד לא התייחס לסיטי ולא אמר שיש לעשות מעקב או ברור. והסיטי נעשה באותו מקום שמקבל הנירואנקולוג אז יתכן ולא ראה את הסיטי? האם באלוטגאדיומה דרגה 2 יש סיכוי לגרורות תודה מראש וסליחה שזה מלל רב.

לדודו שלום, *אוליגו דנדרוגליומה ברב המוחלט של המקרים איננו שולח גרורות לגוף,מחוץ למח. *הממצאים המתוארים באיזורים שונים של עמוד השדרה ושרשי העצבים- קרוב לודאי אינם גרורתיים ואינם מתאימים עפ"י התאור לגידול ממאיר *שאלותיך טעונות דיון מקיף ,חזיתי! עם הנוירואונקולוג המטפל בברכה

תודה רבה על התשובה המהירה כמובן שבביקור הבא נתייעץ עם הנוראונקולוג אבל מה שמוזר פה שהיא עשתה את הסיטי ואף אחד לא אמר שיש צורך בברור של משהו או מעקב. אף אחד לא אמר איזשהו משהו על הסיטי. הסיטי התבצע באותו בית חולים שבו אמא שלי מטופלת אצל הניוראנקולוג אז יתכן מידע כזה לא הגיע אליו שהוא לא מתייחס לזה? אם זה לא גידול על מה יתכן ומדובר מה אומרים הממצאים לא מצאתי באף מקום אודה לתשובה.

*ההשתלשלות עם ה-CT ואופן ניתובו - יש לברר בביה"ח ועם הנוירואונקולוג. *לא מומלץ שאתייחס ללא עיון לממצאי הCT במספר גבהים בעמוד השדרה:יש יותר מאפשרות יחידה להסברם. *התאור של המפענח איננו תומך בתהליך גרורתי. *כפי שהסברתי -הגידול המוחי הוא ראשוני ואיננו מתבטא בגרורות לאורך עמוד השדרה. *הקשריות הריאתיות-לדיון+מעקב מומחה למחלות ריאה. בברכה

שלום ד"ר שרייבר, אני בת 41, אם ל-3 קטנים. ב-4 שנים אחרונות, 2 ניתוחים להסרת גידול מוחי (אוליגודנדרוגליומה) וכימותרפיה עד לפני כ-11 חודשים. הערב, לאחר 3 חודשים של נסיון לברר ובתקווה שפצע קטן על האף ייעלם, נאמר לי ע"י כירורג פלסטי שמדובר בגידול BCC. הרופא הסתכל על הפצע (ומעין הילה שנמצאת בסמוך אליו) והסביר שמדובר בגידול ויש לבצע ביופסיה + ניתוח בשיטת מוס (Mohs) ורצוי לבצע בהקדם. כמובן שמעבר לדאגה הגדולה לבריאות, קיימת גם שאלת האסתטיקה בעקבות ניתוח כזה ולכן אני מנסה להבין את האפשרות של טיפול פוטודינמי. השאלות: 1. האם במבחינת הסיכוי להוצאה מוחלטת/חיסול מוחלט של כל התאים הסרטניים - השיטה הפוטודימנית יעילה בדיוק כמו ניתוח הMohs ? 2. האם לצורך הבדיקה הפוטודינמית אין צורך קודם לכן בביצוע חיתוך לצורך ביופסיה לזיהוי מדוייק של סוג הגידול (למשל BCC לעומת סרטן תאי קשקש) או שאין צורך והטיפול לכל הסוגים הוא זהה ? 3. האם ידוע כבר (לאור גילה הצעיר של השיטה) אם סיכויי חזרה של הגידול זהים לאחר טיפול פוטודינמית ולאחר ניתוח הMohs ? 4. להבנתי, בשיטת הMohs מבצעים חיתוך בשלבים, כשלאחר כל שלב בודקים אם החלק שהוסר נגוע או לא, עד שהחלק האחרון שהוסר מתברר כנקי. אם כך, כיצד בשיטה הפוטודינמית ניתן לוודא שהטיפול השפיע והרס גם את התאים הנגועים בשכבות עמוקות יותר בעור ? אודה מאוד לתשובותייך, בברכה, עדי

טיפול פוטודינמי מתאים למרבית סוגי הBCC, ואת זה אפשר לראות בבדיקת התאמה שמתבצעת ללא תשלום 08-9779981. מבוצעים 2 טיפולים בהפרש שבועיים ואז מגיעים לריפוי של כ 95% מהמקרים. מטפלים גם באיזור מסביב לגידול, ואם יש לו "זנבות" שאיננו רואים, אז גם הם יתרפאו. תוך 3 חודשים הגידול מתרפא ונעלם. אחד מעשרה שלא יתרפא, יצטרך ניתוח.

שלום, גילו לחברה שלי אסטרוציטומה גליומה דרגה 2, שלידה אוליגודנדרוגליומה. (היא פירכסה ואיבדה הכרה וכך גילו) סך הכל קוטר הגידול 7 ס"מ, באונה השמאלית, נמצא מסביב לאיזורי ורניקה,ברוקה,וראיה. היא בת 40. הגידול לא נתיח כלל. ניסו עליה כימותרפיה- לא יעיל (גרם לירידת טרומבוציטים משמעותית) והמליצו שלהמנע, לפחות בשלב זה מהקרנות- משום שרוב הסיכויים שיגרום לפגיעה מוחית. עברה מאז שנה. כיום היא לוקחת רק קפרה. אשמח לדעת- מה תוחלת החיים במקרה זה (שאין כל טיפול אפשרי)? (לא מתכוונת חלילה להגיד לה- אבל מרגישה שאם אדע- אוכל אולי לנסות להשקיע יותר ו"לשפר" את זמנה..-אם הוא קצר..) תודה.

שלום תמר, תודה על פנייתך. 1.כמותרפיה היא מושג כוללני:יש סוגים רבים של טפול כמותרפי ועל כן הקביעה שמומלץ להמנע-איננה מבוססת:תתכן רגישות לתכשיר א ואי רגישות לתכשיר ב. 2.גם הקרנה איננה טפול אחיד בסוגה ,במינונה ובאופן מתן הטפול. הייעוץ המתבקש עתה הוא עם מומחה לנוירו-אונקולוגיה. בברכה

01/05/2014 | 21:49 | מאת: יגאל
מתוך פורום נוירוכירורגיה

אנא צרי איתי קשר יעביר לך אינפורמציה לטיפול המחלה gal12255@gmail.com יגאל

שלום,חבר שלנו חולה באוליגודנדרוגליומה דרגה3 , טופל ב PCV, טמודל , הקרנות , ואבסטין ,כרגע הוא משותק בכל צד השמאלי שלו ,האם אפשר לדעת מה תוחלת החיים לגידול כזה ?

ליאת שלום, יש מספר של משתנים עם השפעה על הסטטיסטיקה: גיל המטופל, גודל הגידול, מצב התפקודי ומאפיינים גנטיים המשפיעים על הישרדות. מזמן האבחון בין 1.5 עד 5 שנים. בברכה דר קנר

הוא בן 50 , וכרגע הוא משותק בכל צד שמאל של גופו - יד ורגל , האם יכול להיות מצב שהוא ישאר ככה משותק למשך 5 שנים הבאות? גילו לו את זה לפני כשנה ,בדרגה 3 .

הוא בן 50 , וכרגע הוא משותק בכל צד שמאל של גופו - יד ורגל , האם יכול להיות מצב שהוא ישאר ככה משותק למשך 5 שנים הבאות? גילו לו את זה לפני כשנה ,בדרגה 3 .

פורומים בנושא אוליגודנדרוגליומה
פורום סרטן השד
מנהלי הפורום ישיבו על שאלות בנושאים הנוגעים לסרטן השד, כגון: הקרנות, כימ...
פורום סרטן ריאה
מנהלי הפורום ישיבו על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לסרטן הריאה, וביניהם...
פורום גידולי ראש-צוואר
ד"ר אבי חפץ ישיב לשאלות הגולשים בתחום הגידולים בראש ובצוואר: גידולים בפה...