mri צווארי עם אות מיאלופטי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/02/2019 | 19:25 | מאת: טניה

להלן סיכום פיענוח MRI: שינויים דיסקוגניים, היצרות ספינלית במספר מרווחים, לחץ משמעותי על החוט בגובה C4-C5 מלווה באות מיאלופתי חריג בתוכו. האם חובה ניתוח? ואם כן האם ניתן לעשות אנדוסקופי? וכמה דחוף הניתוח ? יש לי קצת חולשה ביד שמאל ונימולים כאבים חלשים בין השכמות וכתף שמאל,

בוקר טוב טניה, שאלותיך ברורות. *קיום לחץ על חוט השדרה הצווארי דורשת ניתוח. *אם מודגם אות מיילופתי בחוט ,באיזור קיום הלחץ-משמעותו שכבר נדרם נזק לחוט :הצורך בניתוח כולל גם עצירת החמרת הנזק. *כדאי שיתבצע בקרוב. *ההחלטה על סוג הניתוח :אנדוסקופי? פתוח? נגזרת מממצאי בדיקתך+עיון בהדמיית ה-MRI בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה