שיתוק חלקי כתוצאה מדימום במוח - האם צפויה החמרה בעתיד?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

31/12/2018 | 21:13 | מאת: שי

שלום, קרוב משפחה שלי עבר לפני כמה שנים ניתוח להסרת כלי דם במוח (מום מולד) הניתוח הצליח וכלי הדם הוסר אך לאחר מכן כשעוד היה בהרדמה היה לו דימום מוחי שגרם לשיתוק חלקי קבוע בצד שמאל של הגוף. רציתי לדעת האם הדבר מציב אותו ברמת סיכון גבוהה יותר משאר האוכלוסיה למשל לבעיות נוספות במוח שנגרמו לטווח ארוך עקב הדימום, או למשל מוות בגיל צעיר יותר ביחס לאוכלוסיה הכללית. והאם יתכנו מצבים של החמרת השיתוק? תודה

בוקר טוב שי, *קיימים סוגים שונים של מומים מולדים בכלי דם מוחיים:הסיכוי לדמם חוזר בכל אחד מיהם-שונה *אשר להשפעת מצב לאחר דמם מוחי ותוצאותיו המאוחרות על תוחלת החיים כדאי להיוועץ בנוירולוג. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה