שיתוק חלקי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שיתוק בעצב הפנים: כיצד לטפל?

המהלך הטבעי של שיתוק עצב הפנים (פציאליס, או שיתוק על-שם בל) נע בין החלמה מלאה ועד נזק משמעותי לעצב, כולל שיתוק קבוע וסינקינזיס. יש לו השלכות אסתטיות, פונקציונליות, פסיכולוגיות וחברתיות. טיפול מהיר מגביר את הסיכוי לריפוי מלא. הכל על התופעה שיתוק עצב הפנים, הקרוי בלעז facial nerve palsy (מכונה גם פציאליס או שיתוק ע"ש בל, Bell's palsy - על שם הרופא הראשון שתיאר את התופעה), הוא מצב של חולשה בתפקוד שרירי ההבעה של הפנים. שיתוק של עצב זה מלווה באובדן חלקי או מלא, של יכולת ההבעה, ברפיון של זוויות הפה ובמבע סטטי ובלתי טבעי של הפנים. עצב הפנים יוצא מהמוח (יש לנו עצב פנים אחד בכל צד), דרך תעלה קטנה בגולגולת, אל מתחת לאזור האוזן - ומשם הוא מתפצל לענפים שונים, על מנת לעצבב את שרירי הבעות הפנים; ובכך, הוא משפיע על היכולת לחייך, לכווץ מצח כדי להביע רוגז, שמחה וכו'. מכיוון ששרירי ההבעה בפנים משמשים אותנו גם לצורכי קומוניקציה בחיי היום יום, הרי שלמצב של שיתוק באזור כה ייצוגי וחיוני לתקשורת עם הסביבה, ישנן השלכות אסתטיות,...
ללמוד עוד על שיתוק חלקי
הרדמה: שיתוק שארי-תמונה

שיתוק שארי הוא חולשת שרירים אחרי הרדמה כללית שבה נעשה שימוש...

מאת: מערכת zap...
10/12/2012
מתי מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג?-תמונה

סובלים משינוי במצב הרוח? השמנה בלתי מוסברת? צימאון? אין...

מאת: פרופ' בלום...
02/05/2018
שיתוק בעצב הפנים: כיצד לטפל?-תמונה

המהלך הטבעי של שיתוק עצב הפנים (פציאליס, או שיתוק על-שם בל)...

מאת: ד"ר ענבל...
02/06/2016
שאלות נפוצות מפורום אורתופדיית ילדים-תמונה

רגליים? ידיים? צמיחה? גדילה? כל התשובות לכל השאלות השכיחות

מאת:
21/06/2004
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לשיתוק חלקי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

שיתוק חלקי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום פרופ' ערמון עברו כ 6 חודשים מאז שאושפזתי במחלקתך ל 3 ימים (סוף יוני 2017) אמנם חל שיפור ניכר מאז האישפוז (אני יכול ללכת ורגל ימין כואבת פחות) אך אני חווה תופעות חדשות, 1. גירוי חזק בעור (נימשך כ 3 חודשים) החזה במהלך כל היום ומתגבר בערב. 2. שיתוק חלקי בכך רגל ימין (איני יכול לכופף את כף הרגל למעלה, יתכן שהיה כל הזמן ולא זיהיתי). 3. נימול בשתי אצבעות בכל כף יד (אני לוקח B12 וניראה שזה עוזר) אבל לאט לאט מאוד 4. כאבי בטן או שזה הגירוי בעור (קשה לי להבדיל) ביקור אצל "גסטרו" לא זיהה בעיה בבטן (דם סמוי בצואה - שלילי) שאלתי, האם המחלה ממשיכה לקנן אצלי או שאלו תופעות לווי ? האם יש משהו חוץ מכדורים נגד כאבים לעזרה (אני לוקח כל ערב כדור "רוקסט +) ? האם אפשר לקבוע ביקור פרטי איתך בינואר 2018 (עברו מעל 6 חודשים מאז סיום האישפוז במחלקתך) בתודה מראש על תשומת לבך ותשובתך אשר בן ציון

למר בן ציון שלום רב, צר ללי לשמוע שקשייך נמשכים. אתה נמצא במעקב שוטף של צוות מחלקתי בבית החולים אסף הרופא (ד"ר קושניר). בנסיבות אלה אינני רשאי לראותך באופן פרטי. ששת החודשים נספרים מן המועד האחרון בו קבלת שרות כלשהו באסה"ר. אלה הוראות התקשי"ר שמחייבות אותי. כפי שכתבתי ב-31 באוקטובר -- אין מדור זה מיועד לבצוע או תאום מעקב פרטני של מי ששוחרר ממחלקתי. אנא פנה לרופא המשפחה במסגרת קופת חולים, ובמידת הצורך שוב ופנה לד"ר קושניר. יתכן שיהיה טעם ביצירת קשר גם עם נוירולוג במסגרת קופת החולים, כדי שיהיה לך מקור נוירולוגי נוח וזמין לשאלות חדשות שעולות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום כבר מעל שנה וחצי שאני סובל מהמחלה הזו, עברתי לפני כשנה בדיקה שבא יצא קצב ריקון קיבה איטי מאוד, בבדיקה האחרונה יצא תקין, אך לצערי שום דבר לא תקין. רציתי לדעת אם כבר עושים את הניתוח להשתלת קוצב קיבה בארץ באופן פרטי וחצי אפשר לפנות בהקדם המחלה הזו הרסה לי את החיים. ** שאלה נוספת האם יכול להיות שהתרופה אסיוול גורמת לזה והפסקת השימוש לאחר שנתיים יכול לגרום לשינוי כלשהו לטובה הגסטרולוגים שביקרתי אצלם ללא תשובה ואין התייחסות לגבי התרופה כמו שכתוב בעלון אחת התופעות הלוואי שלה רשומה במידה ויש בעיות קיבה יש להפסיק את הטיפול מיד, אך כבר מאוחר מידי אשמח לתשובה. חשבתי שזה רק כדור שינה לא ידעתי לאן אני נכנס לצערי. תודה רבה

מה הסימפטום העיקרי של הגסטרופרזיס שיש לך? ואם כלום לא השתנה למרות מיפוי התרוקנות שהוא תקין כעת אז אולי זאת לא הבעיה צריך לברר סיבות אחרות. כעקרון קוצב קיבה עוזר בהפחתת הקאות למי שסובל בעיקר מהקאות ע"ר גסטרופרזיס ולא בסימפטומים אחרים. עד כמה שידוע לי אין מי שעןשה את זה בארץ לגבי אסיוול לא ידוע כגורם לגסטרופרזיס ולפעמים דווקא משתמשים בו לטיפול בהקאות ע"ר פונקציונלי תפקודי

תודה רבה על התייחסות שלך!! בעיקרון חוסר תיאבון והבטן מתנפחת מאוד אפילו אחרי ארוחה קטנה כמו תפוח ויוגורט תחושה מלאה מאוד וחוסר אנרגיה במשך היום ותשישות אני לא מקיא שאני אוכל, יש מזונות שקל לי לעכל יחסית וכאלה שקשה אני מתאמן 14 שנה יש לי ידע בתזונה עשיתי שינויים בתזונה ואני מכיר את הגוף שלי מאוד טוב. חשוב לי לציין שזה התחיל לי יום אחד אחרי אכילת חזה עוף הרגשתי תחושה רעה צמרמורות וקיא , לא הקאתי ואחרי כמה שעות מאז הכל השתתק עברתי קנולוסקופיה לא נמצאו פוליפים, ו4 בדיקות גסטרוסקופיה נמצא פוליפ בקיבה ובגרון הורידו אותם. ובגדול יש לי גם בעיות במעיים אותם הגסטרולוג חושב שהם נובעים מהריקון קיבה איטי, אני לא מצליח להתפנות, ומרגיש כאבי בטן בעיקר באזור הטבור ולפני יציאה. רק אם אני שותה נורמלקס ועושה הליכה של 5 קמ לפחות ,אני מצליח להתרוקן בקלות, התחושה במעיים שהאוכל זז מאוד איטי הכאבים באזור הטבור בעיקר בלי פרוביוטיקה אני סובל מאוד , כמו כן המזון לא נספג כרואי ולרופאים אין תשובה הם לא יודעים איך זה הגיוני ?! .. אני אשמח להמלצות ממך לדעתי יש לי בעיה במעי הדק , עברתי גם ct בטן עליונה ותחתונה נמצא תקין. אני כבר אבוד וסובל יום יום.. שוב תודה רבה

אשמח להתייחסות

האם סטורציה 89 למישהי בת 74 עם שיתוק חלקי בצד ימין של הסרעפת ללא קשיי נשימה, סוכרת מאוזנת, ל"ד נורמה.בהכרח מסוכן? (אציין שהשיתוק התגלה בטעות ולא נובע מבעיה חדשה) האם דורש אשפוז?

אם המצב הוא כרוני אז אין סכנה, ממליץ על אקו לב לצורך בירור האם יש יל״ד ריאתי, במידה וקיים ייתכן ומומלץ טיפול בחמצן ביתי למספר שעות ביום. במידה ואין יל״ד ריאתי, ואין בעיה אחרת ברת טיפול שבגללה החמצן נמוך והגברת מרגישה טוב, אין צורך בהתערבות. כל טוב

תחילה תודה רב ד"ר חוסאם. שנית, אימט ביצעה לפני 3 שנים אקו לב שיצאה תקין. האם מספיק? כמו כן אם הסטורציה מתחת ל90 אין סכנה לרקמות? האם הגוף יודע לפצות?

במידה ולא חל שינוי מהותי במצבה אז האקו מספיק. הגוף יודע לפצות ולהתרגל למצב חדש של חמצן נמוך במידה קלה. האם היא מעשנת? האם קיים סיכוי לבעיה אחרת שמסבירת את החמצן הנמוך? זה כמובן שאלה לרופא המשפחה

לא חל שינוי. האקו לפני 4 שנים. היא מרגישה טוב, במקרה נבדקה שוב כי קניתי את המכשיר. מעולם לא עישנה והסוכרת מאוזנת. אם אני מבינה נכון אתה ממליץ בירור לא בהול בקופה אצל רופא משפחה או ריאות?

כן. הייתי ממליץ על ביקור אצל רופא ראות, הייתי מבצע בדיקת תפקודי נשימה עם דיפוזיה, במידה ותקינה הייתי מניח לעניין ועוקב בלבד. השאלה הנוספת היא מה רמת התפקוד שלה? האם בזמן מאמץ סובלת מקוצר נשימה?

שלום ושוב תודה על המענה הזריז והמקצועי, ביצעה אתמול בדיקה וקבעתי לה תור לרופא ריאות באפריל (הכי קרוב). לאמי יש קשיי הליכה וקשה לה עלייה במדרגות אבל לא באופן יוצא דופן מלפני מספר שנים. אציין שהולכת ועולה במדרגות ביתה מספר פעמים בשבוע באופן עצמאי. במידה והייתה תוצאה ממש שלילית בתפקודי ריאות היו יוצרים קשר מהקופה? קרן

בדרך כלל בתפקודי נשימה אין משהו שמצריך הודעה מיידית. כל טוב שיהיה

האם ניתן להתייעץ איתך שתפענח את תוצאות הבדיקה בתשלום ?

אני לא בקיא בפענוח של המספרים שם. ברגע שיש פענוח את מוזמנת להתייעץ כאן. אני לא עובד באופן פרטי.

שלום דוקטור, חשוב לי לציין שבמהלך אזכרה של אבי, דודתי שלפה מכשיר סטורציה והתברר שהמכשיר שרכשנו בו התוצאה הייתה 88 היה תקול. בדקתי בעוד מכשיר, זה זז בין 91 ל95 כשמתאזן 93 . אנחנו קבענו תור לרופא באפריל. תודה על הליווי פה

זה כבר נשמע יותר טוב. בשמחה. אני כאן לכל שאלה. כל טוב

איזו תוצאה היא "מלחיצה" בעיניך כשבן אדם מרגיש טוב ? כמו כן החלטנו לא לקחת אותה למיון לפחות עוד שבועיים עד שתסיים חיסון שני קורונה. האם היית ממליץ על סיטי ריאות? תודה, קרן

לא נראה שיש סיבה ללחץ וגם לא נראה שיש סיבה כעת לפנות למיון. לגבי סי טי, בואי נמתין לראות מה יש בתפקודי נשימה, כעת לא נראה לי שיש צורך בסי טי, בטח לא דחוף.

שלום רב, יש לי גסטרופרזיס אדיופטי חמור מזה כ- 5 שנים. ניסיתי את כל סוגי התרופות למחלה ללא הועיל + זריקת בוטוקס לקיבה שעזרה למשך כ- 3 חודשים. רציתי לדעת איך אתה מטפל חוץ מהתרופות? מה לגבי ניתוח Pyloroplasty ? אתה מבצע/ביצעת בעבר/מכיר רופא שמבצע את הניתוח הזה?

אפשר לנסות בשלב ראשון תכשיר מסוג רזולור. רצוי להיפגש ולדון בשאר האפשרויות החודרניות

רזולור הוא תרופה לנשים שמשמשת לעצירות כרונית ולהגברת התנועתיות במעיים. נראה שאתה לא מבין את שורש הבעיה. גסטרופרזיס הוא שיתוק חלקי של הקיבה. אין לי בעיות במעיים ואני לא אישה. שאלתי אותך האם יש לך ניסיון בניתוח מסוג Pyloroplasty והאם אתה רופא מנתח בכלל? או שאתה יודע רק לתת תרופות שכאמור לא עוזרות לגסטרופרזיס החמור שיש לי?