פריצת דיסקים והיצרות עמ"ש

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/08/2018 | 23:41 | מאת: רותי

שלום לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח דיסקטומי בחוליות L5-S1. לאחר ששום טיפול לא עזר, והיתה מעורבת בעיה נוירולוגית. הניתוח לא הצליח במיוחד. יש לי drop foot. לפני כ-3 שנים היתה לי פריצת דיסק נוספת בחוליות L3-L4. פניתי למרפאת כאב, קיבלתי 5 זריקות, שלא עזרו. במרפאת הכאב אמרו שיש לי צלקת באזור הניתטח שככל המראה לוחצת על העצבים. ולא רואים את השורש. יש לי גם היצרות של מקסימום 8 מ"מ. התשובות המימצאים מלפני 3 שנים. עשיתי טיפולי דיקור ורפלקסולוגיה. לאחרונה אני סובלת מכאבים חזקים מאד, המקרינים לאורך כל הרגל, שהתחלתי לצלוע מכאב. אפילו שיעול מכאיב. אני חוששת מאד מניתוח נוסף, ויודעת שאין ברירה. באיזו גישת ניתוח מנתחים לאחר שעברתי ניתוח? עם אנדוסקופ בצורה זעירה, או בפתיחה של האיזור? והאם הכאבים לאורך הרגל לרוב יעברו בעקבות הניתוח? תודה רותי

בוקר טוב רותי, קיים ניתוח אנדוסקופי,ניתוח פתוח,וניתוח פתוח בתוספת קיבוע חוליות ועוד.. יש לבדוק אותך עתה,לבצע MRI מעדכן ויתכן בנוסף CT מעדכן,ובדיקת שרשי עצבים-EMG +הולכה עצבית הייעוץ הטיפולי-כפי שישתמע. בברכה

03/08/2018 | 13:37 | מאת: רותי

שלום לך תודה על התשובה המהירה. עשיתי emg, לפני כ-3 שנים. בשריר התאומים יש איבוד תחושה. לאחר שיחרור ההיצרות יכולה לחזור התחושה ברגל? גם בניתוח אנדוסקופי משתחררים מביה"ח לאחר 24 שעות? האם אתה מבצע ניתוחים כגון זה? תודה רותי

לרותי בוקר טוב, אם את מעוניינת לדון באופצית ניתוח אנדוסקופי תוכלי להיוועץ בד"ר שלמה דוידוביץ,03-6523407, בברכה

04/08/2018 | 23:34 | מאת: רותי

שלום תודה על התגובה המהירה. רותי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה