Spina bifida שאלה לגבי מחלת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

01/08/2018 | 16:48 | מאת: עדי

שלום רב, חבר שלי שלי אומר שיש לו ספינה ביפידה מולד, אימא שלו לא נטלה חומצה פולית במהלך ההריון, לפעמים הוא מתלונן על כאבי גב אבל זה הסימפטום היחיד שהוא סובל ממנו. אין לו בליטה בגב, אין לו מוגבלות בתנועה או כל סימן אחר שמעיד על ספינה בפידה, אך ורק כאבי גב לסירוגין. שגם יחסית ההתקפים מאוד רחוקים אחד משני. השאלה שלי האם זה באמת ספינה ביפידה? אולי יש לו משהו אחר ולא את המחלה הזו? האם ייתכן שלמישהו יש ספינה ביפידה אך אין לו שום נזק חוץ מכאבי גב חולפים? תודה

לעדי שלום, יתכן מצב של SPINA BIFIDA,ללא סימנים חיצוניים נראים לעין כדי לברר התכנות יש לבדוק אותו ובמידת הצורך לבצע הדמיייה להשלמת אבחןו בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה