חדרים מורחבים לא דימום תת עכבישי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

30/05/2018 | 16:59 | מאת: יוני

שלום, אבי בן 56 עבר לפני כ-5 שנים אירוע של מפרצת מדממת (דימום תת עכבישי), המפרצת נסגרה בצינתור. לאחר סגירת המרפצת סבל מבלבול חריף עם חדרים מורחבים בבדיקת CT, הוחלט לבצע בו ניתוח החדרת שאנט אך כיום-יומיים לפני מועד הניתוח החל לחזור לעצמו ובבדיקת CT החדרים קטנו וחזרו לנורמה והוחלט לשחררו. לאחר כחודש ממועד השחרור חזר אבי לעבוד ולנהוג. כארבעה חודשים ממועד השחרור בבדיקה תקופתית (MRI) אובחנו חדרים מורחבים שוב, ללא סימפטומים ומאז כך בכל הבדיקות התקופתיות (חדרים מורחבים ללא סימפטומים). כמפורט לעיל, אבי חזר לשגרה מלאה, הינו עובד במשרה מלאה, נוהג וכו... אך מאז המקרה (דימום) מצבו הנפשי אינו כפי שהיה, לא באופן חריג אך הינו סובל מדיכאון (מטופל בציפרלקס), חרדה, חוסר ביטחון ועצבנות יתרה. שאלתי היא האם יש ואם כן מהו הסיכוי שהמצב הנפשי המתואר לעיל הינו כתוצאה מחדרים מורחבים הקיימים אצלו? והאם אי החדרת השנט בזמנו היתה טעות ומצב זה יכל להימנע מאיתנו? כפי שתיארתי לעיל יש לקחת בחשבון שאינו סובל כלל מסימפטומים כגון: כאבי ראש, סחרחורות, בחילות, הקאות ו/או אי שליטה בסוגרים. תודה.

ליוני, שאלתך ברורה. *כדי להשיב עליה יש לבדוק את אביך בדיקה נוירולוגית מכוונת *יש כ"כ לקבל מידע מפורט אודות מרכיבים אפשריים נוספים לא תקינים (אליהם לא התייחסתבפנייתך) שיכולים לנבוע מהרחבת החדרים. *נדרש עיון בכל ההדמיות מאז הדמם התת -עכבישי. בברכה

30/05/2018 | 18:11 | מאת: יוני

תודה על תגובתך. מרכיבים נוספים (לא תקינים) כגון לדוגמה? תודה

למשל: הפרעת הליכה ו-או יציבות בה קפוח קוגניטיבי(עי הערכה קוגניטיבית פורמלית) אבחון מדייק מה שייך לדכאון וחרדה לעומת התפקוד הקוגניטיבי הנושא איננו מתאים להמשך דיון וירטואלי . בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה