ct מח-והגומה האחורית, וגם ct של ארובות העינייםבמנח אקסיאלי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

02/04/2018 | 16:37 | מאת: לאה ח.

אני בת 70- עשיתי ct מח והגומה האחורית, הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאליים, לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. בתוצאות: מערכת חדרים המנח מרכזי בגודל רגיל, קו האמצע שמור, אוטמים לקונרים באינסולה דו צידי, לא נצפתה האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגודי, מרכיבי החלל התת עכבישי שמורים בסיכום: אוטמים לקונרים באינסולה דו צידי. ב-ct של ארובות העיניים: המבנים הגרמיים של שתי הארובות, כולל הנקב האופטי והפיסורה האורביטלית העליונה- ללא סטיות. תאי האתמואיד וכן מערות הלסת והמצח חופשיים עם גבולות גרמיים סדירים, איזור הגומה התת-טמפורלית הודגם תקין, גלגלי ארובות העיניים הודגמו בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים, בזווית מקבילה לציר הארובה. העמדה הגבולות והקוטר תקינים משני הצדדים ואין עדות לבלט עין, הסקלרה הקוראידה וכן עצב הראיה והסינוס הקברנוזי משני הצדדים נראים תקינים. השרירים הישרים וכן השריר האלכסוני הודגמו ללא סטיות, הוריד האופטלמי שמור משני הצדדים, החלל הרטרו-אורביטלי שמור ואין עדות לתהליך תוך או חוץ קונלי. בסיכום- ללא ממצא פתולוגי השאלה שלי היא--מה פרוש אוטמים לקונרים באינסולה דו צידי? מה משמעות הממצא? האם יש סיכון בריאותי לממצא זה? האם יש מקום לחרדה? האם נדרש טיפול כלשהו? נשלחתי לבדיקה בגלל אבחנה של גלאוקומה ופגיעה בעצב הראיה?? אני מטופלת בטיפות עיניים ספלוטן אני פעילה מאוד מבחינה גופנית, שוחה רוקדת מתעמלת, רזה אשמח מאוד לתשובתכם בהקדם

בקר טוב לאה, *הבירור ההדמייתי העיני-ארובתי עקב גלאוקומה איננו מזהה ממצא חורג מהתקין. *הממצאים המתוארים כ "אוטמים לקונרים" וכו' מדגימים מחלת כלי דם זעירים במח. הממצא בתחום המומחיות הנוירולוגית: טעון הערכת גורמי סיכון וטפול מניעתי כפי שישתמע בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה