דליפת נוזל CSF לאחר ניתוח הסרת ליפומה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/09/2017 | 19:00 | מאת: רפיק

ת 13 וחצי. מוכרת למחלקת רמב"ם לאחר ניתוח LMMC בגיל 3.5 חודשים אצל נוירוכירורג ילדים. בוצע MRI NEUROAXIS מלא שבוצע בתאריך 12.3.2017- מדגים חזרה של ליפומה בגובה S1-S2 עם דחיקה של החוט לימין. לאחר הניתוח והשחרור . התקבלה עם כאבי גב תחתון עם הקרנה לסירוגין לרגליים ובליטה חדשה בגב תחתון מצד ימין. עברה הטריה שלאחריה דליפות לסירוגין מחלקים שונים של הפצע. נלקח ערכי CSF והריכו מינינגיטיס. החולה עברה 5 ניתוחי לשים נקזים. עכשיו החולה עם שני נקזים בגב תחתון עם דליפה CSF. אם אתה יכול לתת לי תשובה על סיבת הדליפה! והאם אתה יכול לתת לי חוות דעת שלך על המקרה. תודה ד'ר.

ערב טוב אפיק, עלי לעיין בהדמיות לפני ואחרי הנתוחים כדי להתייחס בצורה עיניינית וכדי מה יע המשך טפול תואם בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה