הסבר לתוצאות mri האם מעיד על אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/08/2017 | 22:44 | מאת: חדוה

אבי בן 75 ביצע mri מח בעקבות חולשה בגפיים וחשד לאירוע מוחי ואלה התוצאות :הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות SWI.FLAIR.T2.T1.DWI. לפני ואחרי הזרקת גדוליניום.נראית הרחבה של חדרי וחריצי המוח על רקע אטרופיה מוחית.מעט מעבר לצפוי לפי הגיל.בחומר לבן פריונטריקולרי דו צדדית נראה אות היפראינטסי.על רקעמיקרואנגיופתיה.אוטמים לקונרים היפראינטנסים בקו פרשת המים ובצנטרום סמיאובלה דו צדדית.בטור קדמי אחורי .אוטמים לקונרים בגרעיני הבסיס דו צדדית ובתלמי.ללא רסטרקציה או האדרה. מעבר קרניו צריבקלי תקין.אותות זרימה תקינים מכלי הדם הגדולים פלט אויר נוזל בסינוס מקסימלרי ימני על רקע סינוסיטיס.לסיכום:שינוים איסכמים בולטים במוח ללא אוטם טרי.סינוסטיס חריפה מימין . אשמח לקבל הסבר על התוצאות האם מעיד על אירוע מוחי האם מראה על סיבה לחןלשה בגפיים השמאלי ?אציין שאבי עבר לפני 5 שנים TIA

לחדוה בקר טוב, המדובר במחלה כרונית של כלי דם מוחיים קטנים ותוצאותיה. יש עדות לדלדול נפח רקמת המח=אטרופיה. הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית ומתבקש ייעוץ תואם לאיתור גורמי סיכון ולטיפול מניעתי . בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה