עזרה בפענוח בדיקת m.r.i

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/07/2017 | 17:04 | מאת: משה

שלום, ביתי בת 6 וחודשים במעקב בשל שילוב ממצאים של איחור התפתחותי , ממדי גדילה נמוכים ומיקרוצפליה סטטית, במעקב בגלל גרירה של רגל שמאל , כאבי רגלים , חולשה ברגל , וכאבי ראש. m.r.i של עמוד שדרה תחתון הדגים סירניקס גבי מd7 עד לקונוס הופנתה לm.r.i צווארי לשם השלמת בירור לפני יעוץ נירוכירוגיה בבדיקה השניה : לא זוהתה פתולוגיה גרמית או דיסקלית אין ממצא פרא ספינלי מיוחד לאורך הגבי כולו מודגמת בליטה קלה של תעלת השדרה המרכזית . בגובה החוליות 8d-10d מודגמת הרחבה של תעלת השדרה המרכזית עד לכ 3.5 מ"מ - המתאים לסירינגומיאליה. הרחבה אינה אחידה עם אזורים יותר ופחות רחבים אין ממצאים מיוחדים במעבר הקרניוצרוויקלי לא זוהה ממצא עוגן. א. אודה על הסבר לממצא ב. האם יש צורך להתערבות נירוכירוגית?

למשה ערב טוב, בהסתייגות עקב אי ראייתי את ההדמייה ועל כן -מוגבלת לפענוחה: אין צורך בהתערבות נוירוכירורגית הסבר ייעודי טעון השלמת(אם אין עד כה)בירור מאבחן מוחי+דיון מול נוירולוג ילדים מטפל. בברכה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה