אירוע מוחי איסכמי חולף

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

14/08/2006 | 17:26 | מאת: ליאת

שלום רב! אבי בן 56 בשבת האחרונה אושפז ליומיים עקב הבזקים בעין ימין לחץ דם גבוה בחילות ראש כבד וזיעה קרה. בסיכום האשפוז כתוב שאושפז בחשד ל- amaurosis fugax ברקע יתר לחץ דם , היפרליפידמיה קלה בשנת 2003 עבר ארוע מוחי חולף טופל באספירין, בבדיקת עיניים תקין, בדיקה נוירולוגית בקבלתו- תקינה ctמוח ללא ממצא חריף במהלך האשפוז עבר ברור כולל דופלר עורקי צוואר- תקין, teeתקין. בבדיקות דם התגלו ערכים גבוהים של טריגליצרידים. לסיכום, ייתכן ומדובר בארוע מוחי איסכמי חולף אצל חולה עם גורמי סיכון ווסקולרי . אבקש את עזרתך בפענוח הסיכום:מה זה amaurosis fugax?מה זה היפרליפידמיה?מה זה טריגלצירדים?והכי חשוב מהו ארוע מוחי איסכמי חולף?וגורמי סיכון ווסקלריים, אנו ממש מודאגים , האם מצבו מסוכן?מה הטיפול והמניעה של ארועי מוח?תודה וסליחה על אורך המכתב

אמורוסיס פוגקס הינו מונח מתאר הפרעה חולפת בצורת מסך המופיעה מול עין אחת על רקע חסימה של כלי דם מוחי, כלומר סוג של אירוע מוחי חולף. היפרליפדמיה הינה שם כללי לעודף שומנים בדם (כולסטרול או טריגליצרידים) ומהוה גורם סיכון לשבץ מוח.הדרך היעילה למנוע אירועים מוחיים חולפים הינה איזון גורמי סיכון ובכללם יתר לחץ דם,סוכרות והיפרליפדמיה וכן טיפול נוגד צימות טסיות כגון אספירין או פלויקס. מעבר לאקו לב ודופלר קרוטידים יש מקום גם לבצע הולטר לב כדי לשלול פרפור עליות חולף. אני מציע גם לעבור בהקדם בדיקת רופא עיינים,במידה וזו טרם התבצעה ,כדי לשלול הפרדות רשתית העלולה לגרום להבזקים אותם תיארת.

מנהלי פורום שבץ מוח