טישטוש ראייה והכרה קשה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

15/05/2006 | 08:10 | מאת: יעקב

ד.נ., אני בן 69, התחלתי לסבול מטישטוש קל לאחר ניתוח מעקפים שעברתי (לפחות אני מעריך שזה התחיל אחרי הניתוח). לפני מספר חודשים הפך הטישטוש לקשה מאוד - גם עירפול ראייה וגם עירפול חושים, כולל לחץ חזק בראש וכאבי ראש. התופעה הזאת מופיעה על בסיס יום-יומי, בעוצמות עולות ויורדות. כמו כן, קרה לי 3 פעמים (בשנתיים-שלוש האחרונות) שהייתי ברחוב ולמספר דקות קיבלתי טישטוש כזה שלא ידעתי איפה אני נמצא בכלל (אך נשארתי עומד). תולדות המחלות שלי: 1 - ניתוח מעקפים 2 - אוטם מוחי ישן (נתגלה רק בבדיקה) 3 - פרוסטטה מוגדלת 4 - כבד שומני 5 - MGUS 6 - סובל מליחה (בחודשים האחרונים) תרופות שאני נוטל: ATACAND PLUS 16 mgr SIMOVIL 20 mgr PLVIX 75 mgr NORVASC 5 mgr x 2 NORMITTEN 12.50 mgr AVODART 0.5 mgr VITAMIN B12 x 3 בשבוע LOSEC 20 mgr א - נוירולוג אומר לי שאין לי בעיה נוירולוגית. ב - רופא עיניים אומר לי שאין לי קטרקט. שאלתי: ממה יכול לנבוע מצבי זה ? מה ניתן לעשות ? והאם ייתכן שמדובר בתופעות לוואי של התרופות שאני לוקח או שילובן. בתודה רבה מראש, יעקב

אינני יכול להתייחס במישרין לבעיתך מבלי לבצע בדיקה נוירולוגית. גם אופי הטשטוש אינני ברור לי. מאחר ואתה נוטל מספר תרופות להורדת לחץ דם יש להביא בחשבון אירועים של נפילות לחץ דם כגורמים לבעיה. יש לבדוק ערכי לחץ דם בשכיבה ובזמן עמידה כדי לשלול ירידת לחץ דם בזמן עמידה -"אורטוסטטיזם".

מנהלי פורום שבץ מוח