שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/04/2015 | 13:00 | מאת: רעיה

שלום.לאמא שלי בת 83 התגלה פרפור פרזדורים שגילו אנו ידוע.בבדיקת אקו לב -תפקוד חדר שמאל בגבול התחתון של הנורמה.דלף מיטרלי כבינוני,דלף טריקוספידלי קל -בינוני.יל"ד ראתי מוגבר במידה קלה.הרחבה של 2 עליות.הרחבה של ורידי הכבד.יש לה בצקות ברגליים. פרפור בין 75-157. קרדיולוג אחד המליץ על קרדילוק. קרדיולוג שני (שהחליף את הראשון שיצאה לחופשה ) שעליו פנינו עם תוצאת של אקו לב-המליץ על דיגוקסין. יש לי 2 שאלות: האם לאמי יש אי ספיקת לב ימנית או שמאלית? האם במצבה דיגוקסין מועדפת עבורה? רופא משפחה מתלבט. תפקודי כליות וכבד תקינים.

06/04/2015 | 20:46 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אנו לא נוכל להמליץ על טיפול ספציפי במקרה המדובר, כי לא בדקנו את הגברת ולא התרשמנו בעצמינו מהמצבה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה