נושא הקודם - דום לב , וגם סיפור אישי על עצמי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/09/2000 | 15:48 | מאת: לימור.ש

שלום שוב ! אני לא כל כך הבנתי את תשובתך ..... אני מצטערת לא הבנתי אם אמרת שיש מומים שלא מגלים ועם חלק מהמקרים הם בגלל מום מולד כלשהו ענה לי על זה בבקשה , אם אפשר , תודה ! . ובקשר אליי..... אני סובלת כבר שאני מתופעה פסיכוסומטית הנקראת O.C.D אם שמעת כל השנים הייתי מטופלת על ידי פסיכולוגים ופסיכיאטרים ואני נוטלת תרופה כגון : פבוקסיל , סרוקסט. הפחד העיקרי שלי הוא מוות , ודווקא הנושא דום לב מעורר בי חרדה רבה , בזמן האחרון עברתי תקופה קשה שבא היה דיכאון , התקפי חרדה רבים וכ"ו שכל אלה מהווים סימפוטומים לא נעים כגון : דפיקות והלמות לב , קוצר נשימה , סחרחורות, כאבים בחזה וכ"ו , וכל הדברים האלה שאני מרגישה מביא אותי למצב של עליה בחרדה מכוון שאני משוכנעת שליבי לא בסר בגלל הדפיקות וכ"ו. בתקופה האחרונה עברתי את כל הבדיקות ללב : אקו , לב במאמץ , הולטר , אקג והכל היה תקין ב"ה אבל מה שאוד רציתי לשאול , ואני ישמח עם תענה על שאלתי הראשונה שכתובה למעלה ועל השאלה , האם חרדה ומתח גורמים להפרעות קצב ולהחסרות פעימה או מה שאני מרגישה זה פסיכולוגי ? תודה רבה מקרב לב ! :)

14/09/2000 | 17:08 | מאת: עופר בר לב

שלום לך לימור ש. אני איני רופא אך בהחלט מבין את מצבך כיוון שהוא ממש העתק מדוייק למה שקורה איתי. הכוונה לפחד ממוות כתוצאה מדום לב. אם תבדקי ברשומות תראי שמקרים של דום לב הינם נדירים ביותר ואינם תופעה שכיחה בקרב האוכלוסיה. פעימות מוקדמות הינם תיקון אוטומטי של הלב עצמו לקצב הרצוי. קוצב הלב ברגע שהוא מזהה שתי פעימות רצופות הוא מחסיר אחת כדי לפצות על המיותרת. על פי מה שנאמר לי זאת לא מחלה אלא תופעה שאין לה טיפול אלא אם היא מופיעה יותר מאשר 6 פעמים בדקה ואז ניתן לפתור את הבעיה על ידי לקיחת כדור אחד ביום. כאשר זה קורה ההרגשה בהחלט מפחידה כיוון שאת כל הזמן נמצאת במצב כוננות וכנראה בודקת את הדופק לעיתים קרובות ולכן את מבחינה בכלל שדבר כזה קורה. הבהלה מההרגשה יוצרת אצלך תגובת שרשרת הכרוכה בכל מה שכתבת דופק מהיר , הזעה , לחץ בחזה וכדומה. אין לזה שום קשר עם למשל איסכמיה של הלב. בהחלט כאשר אנחנו מתרגשים או נבהלים הפעימות המוקדמות מתגברות וזה מה שמביא לתופעה של כדור שלג שאגב אינו יכול לגרום לשום דבר מסוכן פשוט צריך להרגע ואז הכל מסתדר. עובדה שכדורי הרגעה בד"כ תוך זמן קצר מסדרים את הכל אחרת היינו כבר בטיפול נמרץ לאחר כל אירוע כזה וכדורי הרגעה אינם מטפלים בשום מחלה הקשורה בלב. בקיצור צריך ללמוד לחיות עם זה ואני מתחיל ללמוד כנראה אני תקווה שגם את תרגעי ותעשי כמוני. קחי את כל הפרטים הרפואיים שכתבתי בערבון מוגבל כיוון שזה הכל מידע אישי אך אין חכם כבעל נסיון. אין לי ספק שאחד הרופאים בפורום יוכל לתקן אותי ולהוסיף על דבריי.

14/09/2000 | 21:33 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כל מילה שלך נכונה, חוץ מהיתיחסות להפרעות הקצב... כמה לדקה וכו' אבל כל היתר נכון

14/09/2000 | 21:32 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אמרתי שיש (שיש) מומים מולדים שיכולים לבוא לידי ביטוי ראשון עם התעלפות או אפילו מוות פתאומי. אלו רק המיעוט שבמיעות מהמומים הלבבים המולדים. יש גם מחלות של שריר הלב אשר יכולות לגרום להפרעות קצב קטלניות. ובכל אלו - אם קיימים סטרס פתאומי או פחד גדול מאוד - אלו יכולים לגרום לדופק מואץ ואם קיים המצע המאפשר הפרעות קצב, אלו יכולות להופיע. ואם אלו מתדרדרות להפרעות קצב קטלניות, כן גם מוות פתאומי אפשרי. כי הכל אפשרי אצל הרופאים. אבל כל זה מאוד מאוד נדיר. ובעיקר לא צפוי בכלל אם הלב טוב - כמו אצלך. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה