תופעות לוואי-תרופות לדופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/09/2017 | 15:43 | מאת: עמנואל

שלום רב ושנה טובה, אני גבר בן 70 לפני 17 שנה עברתי ניתוח מעקפים בעקבות התקף לב. אחרי 7 שנים התחילה לי בעיה של דופק לא סדיר –"פרפור חדרים" –נעשה לי פעמיים תהליך של היפוך חשמלי (ההפרש בין הראשון לשני 5 שנים). ב ב5 שנים אלה לקחתי תרופה בשם "מולטאק". אחרי כ-5 שנים שוב סבלתי מדופק לא סדיר. נעשה לי פעם שנייה היפוך חשמלי-ההיפוך נעשה בדרך הבאה קבלתי 24 לפני ההיפוך דרך הוריד כמות של 2500 מ"ג " אמיודקור ..."אחרי ההיפוך קבלתי שבוע ימים 6 כדורים היום " אמיודקור " –בשבוע השני 4 כדורים בשבוע השלישי 2 כדורים ושבוע אחרי עברתי לכדור אחד של " אמיודקור "-עד היום (חודש וחצי אני לוקח כדור 1). התרופות שאני לוקח כיום הן: ,DUPLEX 10/160 MG ATORVASTATIN 20 MG EZETROL 10 MG XARELTO 20 MG יש לציין שעניין הדופק הסתדר. שאלתי היא-אני סובל מתופעות לוואי מאוד קשות מאז השימוש בתרופה החדשה ( לצערי תופעות בלתי נסבלות מבחינתי-חיי הפכו לסבל למשל: בצקת באזור הקרסוליים , אדמומיות בפנים, רעידות בידיים וברגליים בזמן מאמץ ועוד...שאת חלקן אני מתבייש לכתוב בפורום .... ). אימי ז"ל סבלה מפרקינסון האם יכול להיות שפרצה אצלי מחלת הפרקינסון? האם רעידות אלו הן תופעות לוואי מוכרת? מה עלי לעשות? חיי הפכן לסבל-במשך 17 שנה כל התרופות שלקחתי לא גרמו לי לסבל הנוכחי. האם ישנם תרופות אחרות שיכולות לעשות את העבודה ללא תופעות לוואי קשות כאלה –במקום אמיודקור -ממשפחה אחרת?. בברכת תודה מראש על כל התייחסות , שנת בריאות עמנואל

22/09/2017 | 21:22 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

עליך לגשת לקרדיולוג להערכה מלאה. שי בפאשרות לגשת גם לקבלת חוות דעת שניה כמקובל דרך קופת חולים או בכל מסגרת אחרת. לא ניתן לפטור אתה בעיה על גבי דפי אינטרנטר באתר. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה