דופק מהיר מאוד בפעילות קלה ,דופק לא מוסבר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/07/2017 | 15:02 | מאת: פנחס

שלום רב שמי פנחס בן 37 בריא בדר"כ לחץ גם תקין , עודף משקל של כ 30 קילו . עם חוסר פעילות גופנית על בסיס גבוה . מצד שני עובד בעסק פרטי שמצריך עבודה פיזית והרמת משא ומשקלים . בהיסטוריה שלי התקפי חרדה , אשר מטופל על ידי כדור לוריוון בעת הצורך . בחודשים האחרונים בערך בחצי שנה האחרונה אני שם לב לדופק מואץ , דופק מואץ אשר משבש את חיי , ואני לא יודע אם זה קשור לחרדה ? לחוסר כושר גופני ועודף משקל ? או לבעיה קרדיולוגית יש לי בטלפון הנייד מד דופק ,ומכשיר למדידת לחץ דם . הדופק בדרך בבקרים או לפני שינה הוא 65-68 במשך היום הוא עד הצהריים שאני בישיבה ללא פעילות הוא נע על 80. זרת אומרת שבישיבה יש לי דופק 80-90 ברגע שאני קם או עושה פעילות קלה כמו ,הליכה קצרה ף פעילות פיזית רגעית ף שטיפת כלים ף הליכה עם הכלב או משחק עם הילדים הדופק ישר קופץ ל טווח של 120-145 . ואני מדגיש מפעילות נמוכה . דבר אשר מלחיץ אותי ומכניס אותי לחרדה אני לא יודע מה לעשות . אני ממש נכנס לחרדה מלבצע פעולות בסיסיות כמו הליכה קצרה ,עלייה במדרגות ,כל הזמן מודד דופק. חשוב לציין שהדופק גבוה ישנה תחושה של חולשה בגוף אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בדברים : מהו הדופק בעמידה, בהליכה ,מאמץ קל ? האם זה תקין ??? פניי לרופאת משפחה ורצה להביא לי כדור להורדת דופק אך לא רציתי לקחת בעיקר שבערבים או שאני לא בפעילות הדופק יחסי תקין ולא רוצה שירד יותר מידי. חשוב לציים גם שאני באירועים אני מפיק ומנחה אירועים ומול קהל ואחכ מסדר את הציוד הדופק כל ה 5 שעות שאני באירוע כולל הכנה ,ציוד וכו הדופק על 120-150 עד שאני יושב ואז יורד העבודה היא בעמידה ביקשתי מהרופאה לשלוח אותי להולטר ולבדיוקת מחכה כרגע לתשובה מהולטר ומחכה לבדיקת רופא ובדיקת מאמץ שגם היא מלחיצה אותי לעשות מקווה שתוכל לעזור לי ולעשות לי סדר תודה

21/07/2017 | 20:01 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מציע לבצע בדיקת אקו לב, הולטר קצב לב, ובדיקת מאמץ. ישלוודא גם שלא מדובר ביתר לחץ דם. דופק תקין לבין אדם מבגור בין 60-90 לדקה. תבדוק גם תפקודי בלוטת התריס.

מנהל פורום קרדיולוגיה