איוושה בלב ואימוני כוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/04/2017 | 22:21 | מאת: אליאור

שלום רב, אני בן 25. מאז שנולדתי (או מגיל ממש קטן) אבחנו אצלי איוושה בלב (VSD קטן) והרחבה קלה של שורש האאורטה. בעקבות כך, אני נמצא במעקב של אקו לב+קרדיולוג פעם בשנה. עד עכשיו בכל שנה כשהייתי אצל קרדיולוג תמיד אמרו לי שאין צורך בשום התערבות אלא להמשיך במעקב בלבד. מאז ומתמיד הקרדיולוג שלי (שהיה עד הצבא) כתב לי "יש להימנע מספורט תחרותי ומאומץ ולהימנע מהרמת משקולות". עם זאת, בשנים האחרונות הייתי בצבא והלכתי לקרדיולוג אחר, שהוא אמר לי מספר פעמים "אין הגבלה על פעילות גופנית כלל". אני מעוניין להתחיל להתאמן בחדר כושר ואני קצת מבולבל ומנסה להבין למה כל קרדיולוג אמר לי משהו אחר, ולכן יש לי מספר שאלות: 1. מדוע יש איסור של פעילות מאומצת והרמת משקולות במקרים של איוושה בלב\הרחבה של שורש האאורטה? מה הסיכונים? למה זה יכול לגרום? אשמח להסבר פיזיולוגי קצר בנושא. 2. בהקשר הקרדיולוגי, כשאומרים "יש להימנע מהרמת משקולות", האם אמירה שכזו מתייחסת בדרך כלל לאיסור ספציפי של הרמת משקולות או שזה אמירה כללית יותר שאוסרת כלל פעילות אנ-אירובית? תודה רבה!

08/04/2017 | 15:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אין בידי מספיק מידע על מנת לתת המלצות. עליך לשוחח עם קרידולוג מטפל שלך באשר בנושא זה. אתה יכול לגשת גם לקבלת חוות דעת נשיה עם כל החומר בשביידיך. בד״כ אין מגבלות מיוחדות במקרים בהם לא מדובר בהפרעה בתפקוד הלב או הרחבת חללי הלב, אך כל מקרה לגופו. בברכה, דר׳ דדשב

08/04/2017 | 15:05 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

ועוד. הרחבת אאורטה או חלק ממנה מהווים התווית נגד לעיסוק בפעילות גופנית איזומטרית או הרמות משא , על מנת למנוע התרחבות נוספת של כלי דם. התרחבות עלולה להביא להתפוצצות וקרע באוארטה, מצב מסוכן. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה