עליה בדופק ול"ד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/12/2013 | 08:55 | מאת: סלאם

שלום דר לפני כחודש ימים (שנה לאחר MI קדמי) ולאחר אקו לב תקין עם EF 63% ומבחן מאמץ תקין בעומס רב , הקרדיולוג שלי הפסיק לי את הדימיטון שלקחתי עד אז במינון 6.25 מג פעמיים ביום.לפני הפסקת הטיפול בדימיטון ל"ד במשך היממה נע בין 110-105/75-80 ,והדופק היה בסביבות ה 70/דקה.כעת במנוחה ולאחר ההפסקת התרופה יש ל"ד של 130-120/80-90 עם דופק 85 ,ואני עדיין נוטל טריטס 2.5 מג פעם ביום,פלביקס,אספירין וליפיטור.אני שומר על משקל,משתדל לא לאכול הרבה מלח ומבצע ספורט (הליכה) כל יום כ 45 דקות. האם יש צורך בהחזרת הטיפול בדימיטון?או טיפול אחר? תודה

שלום סלאם, שנה אחרי אוטם קדמי, בחולים אסימפטומטיים ועם תפקוד תקין של החדר השמאלי, המטרה העיקרית של הטיפול היא איזון מיטבי של גורמי הסיכון ומניעת ארועי לב חוזרים. המלצות האיגודים הקרדיולוגיים המובילים קבעו מדדי איכות לטיפול. אם אין התווית נגד, חולים אחרי אוטם אמורים לקבל תרופות מ-4 קבוצות: נוגדי טסיות (אספירין ודומיהם), חוסמי בטא, מעכבי ACE וסטטינים. בנוכחות תפקוד תקין של LV אין הצדקה לתת חוסם בטא לא סלקטיבי כגון דימיטון וניתן לתת חוסם בטא סלקטיבי כגון קרדילוק. הטיפול יאפשר לך לבצע פעילות גופנית עצימה בדפקים נמוכים יחסית ובבטחון רב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים