אלטרנטיבה לבדיקת אקו לב דרך הושט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/09/2013 | 18:50 | מאת: moril

הי, אבי עבר ניתוח קיצור קיבה לפני שלושה חודשים ועליו לעבור כעת בדיקת אקו לב דרך הושט בעקבות אירוע מוחי שעבר לפני שבוע. האם ישנו סיכון לבדיקה בהנתן ההיסטוריה של הניתוח לקיצור קיבה? מה האלטרנטיבה? CMR נלקח בחשבון ? מה הסיכון בויתור על הבדיקה?

שלום מוריל, בדיקת TEE בעקבות ארוע מוח באה לשלול קיומו של קריש דם באוזנית של העלייה השמאלית, או לשלול דלף בין העליות. אם בעקבות הניתוח הוושט נותר ללא שינוי ואין הפרעות בבליעה, ובתלות בסוג הניתוח, לא צריכה להיות בעיה בביצוע TEE. אם תועד פרפור פרוזדורים או אם יש התוויה ברורה לטיפול נוגד קרישה, תוצאות הבדיקה לא ישנו את הגישה הטיפולית ובמקרים אלה ניתן לשקול לוותר עליה. גם בדיקת CTA של הלב וגם בדיקת MRI של הלב יכולים לשלול קריש בעלייה השמאלית ולאבחן פגם במחיצה הבין עלייתית, למעט אם מדובר ב Patent foramen ovale-PFO מאד קטן.מכיוון שהבדיקות לא מאושרות בהתוויה הנ"ל, יהיה קושי מול המבטח לממנן. תודה על פנייתך לופרום תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים