כל הבדיקות תקינות ועדיין תחושת שריפה, דקירות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/01/2019 | 21:43 | מאת: אלמוג

שלום ד"ר. בחצי שנה האחרונה עשיתי אקו מאמץ, ארגונומטריה, צינתור וירטואלי, אקג, דופלר צוואר ועדין מרגיש שריפה בחזה, גרון, תחושת תקיעות בבטן העליונה עם הקרנה מידי פעם ליד שמאל ודקירות בחזה לשניות שבאות והולכות. ממה זה נובע? האם יש בדיקה נוספת שתשלול אירוע לבבי? אציין שיש לנו היסטוריה משפחתית ולכן מטופל במיקרופרין וליפיטור (LDL 130). לא סובל nלחד ולא מעשן ושומר על בריאות גופנית. לאור ההיסטוריה המשפחתית הנושא מאוד מעסיק אותי... כן זוהה אצלי ריפלוקס ואני מטופל תרופתית ועדין התחושות שאני מתאר בהקשר של דריפה / לחץ בחזה / תחושת עקצוצים ביחד / חזה. אשמח לדעתך. תודה רבה!

אלמוג שלום, נראה שעברת ברור מקיף בשל תלונות שאינן טיפוסיות לתעוקת חזה. הסיכון למחלה כלילית תלוי בגיל ובגורמי הסיכון וכן באופי התסמינים. תחושות שאורכות שניות אינן טיפוסיות לתעוקת חזה ולעיתים יכולות להיות ביטוי לפעימות מוקדמות, אותן ניתן לתעד בהולטר קצב הלב עם רישום תסמינים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים