האם זה מוכר בספרות הרפואית?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/11/2018 | 19:42 | מאת: אבי

אם הלב מפסיק לפעום לפתע, המוח שולח מין שוק (זרם) חשמלי ללב על מנת שיחזור לפעום? קיים דבר כזה? סוג של דפיברילטור טבעי במוח? ו2 שאלות נוספות- עד כמה זמן ניתן להחיות אדם מהרגע שהלב שלו הפסיק לפעום לפני שהוא מת סופית? ומה הם הנזקים הצפויים לאדם שליבו הפסיק לפעום אך חזר לחיים לאחר מתן שוק חשמלי? תודה, אבי

אבי שלום, כאשר יש הפרעת קצב מסוג פרפור חדרים, הדופק הוא מהיר מאד והעברת האות החשמלי לא מאפשרת כווץ אפקטיבי של הלב. תפוקת הלב במקרה כזה נמוכה מאד והמצב קרוי דום לב. כאשר תפוקת הלב נמוכה, הדם בכלי הדם לא זורם באופן אפקטיבי, הוא נוטה להיקרש, ואין אספקת חמצן לאיברי הגוף השונים. האיבר הרגיש ביותר לחוסר אספקת חמצן הוא המוח. שם נגרם נזק בלתי הפיך תוך דקות ספורות. מסיבות אלה, יש להתחיל בעיסוי לב מוקדם ככל הניתן ובאופן רציף כדי לחדש את זרימת הדם בכלי הדם ולתת מכת חשמל מוקדם ככל הניתן על מנת להסדיר את קצב הלב. בפרפור חדרים (אין להתבלבל עם פרפור פרוזדורים), הסיכויים לסיום הפרעת ללא מתן מכת חשמל אפסיים. מוות נקבע כאשר למרות מאמצי ההחייאה אין חזרה של פעילות ספונטנית של הלב או כאשר למרות חזרת דופק ולחץ דם נגרם נזק קשה למוח (מוות מוחי). הזמן תלוי במידה רבה בגיל, ביעילות העיסויים ובמחלות הנלוות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים