צינתור וירטואלי .....................................

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/09/2018 | 18:31 | מאת: יצחק

שלום רב. אני בן 51. עוסק בספורט ( רכיבה על אופניים בעיקר) לאחרונה יש לי ירידה משמעותית בכושר ואני חש חולשה לא ברורה בעת פעילות. אין שום תחושת תעוקה בחזה . האם יש מקום לבחון צינתור וירטואלי כדי לשלול הצרות עורקים שגורמת לחולשה ? תודה

יצחק שלום, ירידה משמעותית ביכולת לבצע מאמצים היא סיבה לגשת בהקדם לברור רפואי שיכלול בנוסף לאנמנזה, בדיקה גופנית, בדיקות עזר בסיסיות כגון בדיקת אק'ג במנוחה, בדיקות דם ואקו לב. בהתאם לאנמנזה ולבדיקות יותווה הטיפול הנכון ותופנה לבדיקה המתאימה ביותר. קיים מגוון בדיקות אפשריות ובהן בדיקות פיזיולוגיות כגון מבחן מאמץ ארגומטרי, אקו לב במאמץ, מיפוי לב, ובדיקות אנטומיות כגון CT של הלב ואולי אף צנתור כלילי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים