תעוקת חזה בעיקר בשעות הבוקר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/04/2018 | 16:16 | מאת: אייל

אני גבר בן 48, בריא בדרך כלל. מזה זמן שאני סובל מתעוקת חזה, בעיקר בשעות הבוקר אחרי הליכה קצרה (בעבודה) או טיפוס במדרגות. התעוקה מאופיינת כלחץ בבטן העליונה ומקרינה לכיוון קדמת הצוואר, והרגשה כללית לא טובה. כשאני מתיישב ונח התחושות נעלמות. אך התחושות חוזרות בכל פעילות "קטנה". כמעט בכל יום בשעות הערב אני מתאמן - אני רץ כ-5 ק"מ, או אימון אירובי אינטנסיבי אחר, וזאת ללא כל בעיה - ללא כאבים וללא תחושות "לא טובות". עברתי בדיקות דם - פרופיל השומנים שלי מצויין - LDL נמוך, HDL גבוה וכולסטרול כללי נמוך. גם ערכי הטריגליצרידים נמוכים. עברתי אקו-לב ומבחן מאמץ (לפני חצי שנה), גם שם לא היו בעיות מיוחדות. אני קצת אובד עצות בשלב זה, לא מזמן הייתי אצל קרדיולוג שפטר אותי ב"אין לך כלום"... אני יודע שמשהו לא בסדר, ואני יודע שאם אפנה שוב למבחן מאמץ, אעבור בלי בעיה, כי אני בכושר טוב. חוץ מלהחליף קרדיולוג... מה עוד ניתן לעשות? תודה

אייל שלום, האבחנה תלויה במידה רבה בתאור התסמינים, בסיפור הקליני ובבדיקות העזר השונות. כאשר תאור התסמינים אינו עקבי וסותר, קיים קושי באיבחון. בדיקות עזר, לרבות מבחן מאמץ (בנוכחות אק'ג תקין במנוחה), יכולות לחזות בצורה טובה מאד את דרגת הסיכון ולהעריך את הדרגה התפקודית. לא סביר שתהיה היצרות קבועה בעורק כלילי שתאפשר בשעות מסויימות ביממה לבצע פעילות בעצימות גבוהה ובשעות אחרות להגביל בצורה קשה את המאמץ. גם החלפת קרדיולוג לא תשנה את הפרדוקס. ניתן לבצע בדיקות נוספות, אנטומיות אשר כרוכות בחשיפה לקרינה ו/או לחומר ניגוד, והן אינן מותוות במצבך. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים