תוצאות הולטר 24 שעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/02/2018 | 18:51 | מאת: אלה

אני בת 24, בריאה. באמצע דצמבר שתי התעלפויות שנמשכו ב15 שניות כל אחת בהפרש שבוע בדיוק אחת מהשניה שלוו בתחושה מקדימה של דופק מהיר, כבדות, סחרחורות וטשטוש ראייה. ללא איבוד שליטה על סוגרים או חבלה בשל התחושה המקדימה שגרמה לי להתיישב לפני. מעולם לא התעלפתי לפני כן. רופא המשפחה המליץ על הולטר 24 שעות. בתוצאות ההולטר מבלינסון כתוב רק: "סיכום הבדיקה: קצב סינוס טווח 58-133 ממוצע 80 בשעות הבוקר טכיקרדיה עד 146 לדקה, רושם שמדובר בסינוס טכיקרדיה". ללא המלצות או נתונים נוספים. לא היו לי אירועים חריגים בזמן ההולטר. האם הבדיקה תקינה למרות הסינוס טכיקרדיה? תודה

אלה שלום, ברישום במשך 24 שעות לא תועדה הפרעת קצב מורכבת או מתמידה. הסיפור האנמנסטי מתאים במקום הראשון להיפוך קצב לסינוס מ SVT או פרפור פרוזדורים עם הענות חדרית מהירה. ניתן לבצע רישום ממושך יותר עם רישום תסמינים באמצעות לופ רקורדר. אם ארועי ההתעלפות נדירים, ניתן לשקול השתל Reveal. יש להתיעץ עם הקרדיולוג המטפל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים