אנטרולין המשחה החדשה במקום ניפידיפין

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/03/2019 | 17:13 | מאת: ספיר

שלום רב, יותר לא רוקחים את המשחה ניפידיפין משום שיש בשוק ניפידיפין עם חומר מאלחש, הבעיה היא שרשום שם בפירוש שאנטרולין אינה מומלצת בהנקה מכיוון שזה חודר לחלב אם. כששאלתי שוב את הרופא הוא אמר שזה בדיוק כמו הניפידיפין שהיה ניתן לשים בהנקה. הניפידיפין החדש הוא 0.3% עם לידוקאין ומורחים אותו רק פעמיים ביום, לא כמו הניפידיפין שרקחו שאותו היה צריך לשים 4 פעמים. מה עליי לעשות? האם אין בשוק אף משחה המתאימה לנשים מניקות אשר סובלות מפיסורה? האם צריך לפעול לפי ההוראות ולמרוח רק פעמיים ביום את המשחה למרות שאמרו שזה בדיוק כמו הניפידיפין שרקחו? אשמח לדעת טיפה יותר על המשחה החדשה והאם יש אלטרנטיבות לנשים לאחר לידה. תודה

שלום ספיר, האמת שאני לא מכיר שלא רוקחים יותר את המשחה ניפדיפין. אני עדיין רואה מטופלים שמתמשים בניפדיפין. אולי זה תלוי בית מרקחת. אנחנו עדיין רושמים גם מרשמים לניפדיפין ולא נתקלנו בבעיה כמו שאת מתארת. הרבה זמן יש אלטרנטיבות לניפדיפין כמו רקטוגסיק (גם היא אינה מומלצת בהנקה או הריון) אך עדיין הניפדיפין קיים לדעתי.

07/04/2019 | 02:05 | מאת: שרית

היי ספיר.. מצאת משחה שמתאימה להנקה?

19/06/2019 | 11:50 | מאת: רחל טולדנו

רוצה לעמות כי לי יש בעיה למצוא את ניפדיפין לא בקופת חולים ולא בסופרפארם. התחלטי לקחת EECTOGESIC 4MG וסובלת מכאבי ראש עזים מה עם תרופה ANTROLINE

28/06/2019 | 15:37 | מאת: הדר

היי קיבלתי את המשחה מהרופא והשתמשתי בה יומיים, לאחר קריאה. ראיתי שממש אסור להשתמש בתרופה בזמן הנקה ואני מניקה. מציינת שהשתמשתי בה אתמול 3 פעמים והיום פעם 1. כמובן שהפסקתי את הטיפול אבל אני חוששת בגלל שאני מניקה. מה עלי לעשות?

16/07/2019 | 22:59 | מאת: בריאות

הrectogesic יכול לעשות כאבי ראש וסחרחורת ברבע שעה הראשונה לאחר המריחה, לפי דברי רופאי

15/08/2019 | 23:39 | מאת: ליאור

שלום דוקטור אני סובלת מפיסורה ומטחורים ,מזה כשבועיים הכאבים בלתי נסבלים ויתווסף גם דימום ריקטלי. אני משתמשת בניפידיפין אך משום מה הפעם המשחה לא מקלה עליי. האם יש משהו מתקדם יותר? משהו יעיל יותר? הכאבים בלתי נסבלים כרגע שותה אבילאק כדי שהיציאות יהיו רכות אך גם זה לא מועיל . צה ניתן לרכוש?

שלום, ישנה משחה נוספת לפיסורה בשם רקטוגסיק. אבל בעיקר חשוב לרכך היציאות -לשתות היציאות, לאכול הרבה סיבים. תנסי גם לשבת באמבטיה עם מים חמימים וסבון למשך כ 20 דקות. אם אין שיפור לפנות לפרוקטולוג לבדיקה.

08/09/2019 | 18:40 | מאת: אילן

קיבלתי מרשם לנפידפין עקב פיסורה אך לא מוצא היכן רוקחים את המשחה.

12/02/2020 | 10:06 | מאת: אביבית

אני עכשיו משתמשת באנטרולין במקום ניפידיפן שלצערי הרבבב יצא משימוש בבית מרקחת , ולאנטרולין בכלל אין מאלחש כמו של הניפידפין אלא ממש נמוך יותר וזה לשים משחה אבל עדין מאוד כואב. האם האלחוש של תרופת הניפדיפן היא יותר חזקה מהאנטרולין? 2. לגבי זמינות ניפידיפן - כנראה שאפשר להשיג רק בבית מרחקת פרטיים ובמקום תשלום של 18 שח בכללית זה עולה בסביבות 400 שח. וגן את המחיר של האנטרולין העלו ל -60 שח לעומת הניפידפן יקר פי 4 ופחות טוב. אני ממש מרגישה בתוך סיוט.

26/02/2020 | 17:52 | מאת: מודי

משחת אנטרולין מועילה לפיסורה או סתם חרטה ..ואם המשחה טיפולית או רק להקל מכאבים

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה