ניתוח להסרת גרורות ברטרו פריטנאום

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/07/2015 | 11:49 | מאת: אפי

שלום רב, אני חולה בסרטן שד מסוג לובולר קרצינומה עם חזרה בשחלה וגרורות באגן. לאחר חזרת המחלה עברתי ניתוח להסרת הרחם והשחלות. אני יודעת כי קיימת גישה לפיה הסרת גרורות עלולה לגרום לנזק יותר מאשר לתועלת. האם יש מקום לניתוח להסרת גרורות שנמצאות באיזור הרטרופריטנאום ולוחצות ספיציפית על הvina kava, ובשל כך גורמות לבצקות חריפות ברגליים ובבטן? תודה רבה!

21/07/2015 | 11:56 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אפי הסרה כירורגית של הגרורות לא מזיקה אלא שהיא לא מועילה. סרטן שד גרורתי הוא מחלה סיסטמית ולכן הטיפול בה צריך להיות סיסטמי ולא מקומי. לא הייתי ממליצה להכנס לניתוח בעייתי מבחינת המיקום ועם סיכונים רבים לצורך הסרת הבלוטות. אני מציעה לשקול טיפול סיסטמי (כימותרפיה, טיפול הורמונלי) והקרנות לאיזור בו קיים לחץ על כלי דם. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד