קרצינומה לובולארית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ממצא: אלכוהול קשור לסרטן השד

מחקר חדש, שפורסם בכתב עת מדעי, קובע: שימוש באלכוהול עשוי להגדיל את הסיכון לסרטני שד הרגישים להורמונים לאחר גיל המעבר מתוצאות מחקר שפורסם בירחון Journal of the National Cancer Institute, עולה כי שימוש באלכוהול קשור בסיכון לסרטני שד הרגישים להורמונים.לדברי החוקרים, צריכת אלכוהול הינה גורם סיכון ידוע לסרטן שד, כאשר הקשר בין השניים הוא ככל הנראה הורמונלי. מטרת המחקר היתה למצוא קשר בין צריכת אלכוהול לבין סיכון לסרטן שד לאחר גיל המעבר. מתוך 87,724 משתתפות, 2,944 אובחנו עם סרטן שד פולשני במהלך תקופת המעקב.מניתוח רב משתני עולה כי צריכת אלכוהול היתה קשורה באופן ישיר בסיכון מוגבר כללי לסרטן שד פולשני, קרצינומה לובולרית פולשנית וגידולים חיוביים לקולטנים להורמונים.הקשר בין צריכת אלכוהול לסרטן שד היה חזק ביותר עבור סוגים מסוימים של סרטן שד. הסיכון לקרצינומת שד לובולרית חיובית לקולטנים להורמונים בנשים ששתו...
ללמוד עוד על קרצינומה לובולארית
ממצא: אלכוהול קשור לסרטן השד-תמונה

מחקר חדש, שפורסם בכתב עת מדעי, קובע: שימוש באלכוהול עשוי...

מאת: מערכת zap...
29/08/2010
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקרצינומה לובולארית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קרצינומה לובולארית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, לאחותי אובחן סרטן ממסוג קרצינומה לובולרית פולשנית. מקריאה באתרים השונים הבנתי כי גידולים מסוג זה אלימים יחסית הגם שאפיוניהם הוא יחסית טוב (רצפטורים חיוביים להורמונים, הר 2 שלילי, דרגת התמיינות גבוהה, פרפירלציה נמוכה) אם כך אשמח להסבר מדוע הוא נחשב כגידול אלים. אשמח גם להבין - בביופסיה הרצפטור לאסטרוגן חיובי ב 10%.. מה זה אומר? תודה רבה

שלום רב, מצטערת על קבלת האבחנה והבשורה. קרצינומה לובולרית לאו דווקא יותר אלימה, אבל מדובר בתכונות של התאים עצמם. עדיין המאפיינים מצביעים על גידול לא אלים. נוכחות של תאים לובולריים לפעמים מרמזת על ממצא נוסף של תאים סרטניים באותו שד או בשד השני. הטיפול דומה לטיפול בקרצינומה דוקטלית (הסוג הנפוץ יותר). 10% מהתאים מבטאים את הרצפטור לאסטרוגן - זו העובדה ופשוט יש לקחת את זה בחשבון בתכנון הטיפול. מוזמנים לפגישה אם זקוקים להסבר נוסף.בריאות שלמה

שלום רב, אני חולה בסרטן שד מסוג לובולר קרצינומה עם חזרה בשחלה וגרורות באגן. לאחר חזרת המחלה עברתי ניתוח להסרת הרחם והשחלות. אני יודעת כי קיימת גישה לפיה הסרת גרורות עלולה לגרום לנזק יותר מאשר לתועלת. האם יש מקום לניתוח להסרת גרורות שנמצאות באיזור הרטרופריטנאום ולוחצות ספיציפית על הvina kava, ובשל כך גורמות לבצקות חריפות ברגליים ובבטן? תודה רבה!

שלום אפי הסרה כירורגית של הגרורות לא מזיקה אלא שהיא לא מועילה. סרטן שד גרורתי הוא מחלה סיסטמית ולכן הטיפול בה צריך להיות סיסטמי ולא מקומי. לא הייתי ממליצה להכנס לניתוח בעייתי מבחינת המיקום ועם סיכונים רבים לצורך הסרת הבלוטות. אני מציעה לשקול טיפול סיסטמי (כימותרפיה, טיפול הורמונלי) והקרנות לאיזור בו קיים לחץ על כלי דם. בהצלחה

בביופסית שד התגלה LCIS- לובולר קרצינומה אינסיטו-אונקולוגית המליצה לא להוציא , יש לי הרבה פיברודינומות, הגוש הזה גדל מעט מ-2009, הבנתי שהוא שפיר אך עם סיכון. אני מעוניינת בתרומת ביצית ללא הורמונים, האם אוכל לטפל אצלך? עם איזו מדינה אתה עובד?

יש אפשרות לבצע תרומת ביצית ללא הורמונים, אך בכל היריון תחשפי לרמות גבוהות של הורמונים ויש על כן לקבל אישור של רופא/ת השד. אני עובד עם קפריסין ואוקראינה.

20/11/2013 | 12:39 | מאת: שאלה
מתוך פורום בריאות השד

קראתי מאמר כשיש גוש לובורלי בשד סוגו רך וקשה להרגישו בבדיקה ידנית. ומי שיש לה גוש כזה כתוב שהיא בסיכון מוגבר לפתח סרטן שד לאו דוקא באותו שד שנימצא הגוש, אלא בשתי השדיים. האם זה נכון?

תשובה אני חושבת שהכוונה במאמר היתה לLCIS באותיות עברית לובולר קרצינומה אין סיטו. זה לא גוש אלא אבחנה פתולוגית לאחר לקיחת ביופסיה. ואכן אם יש אבחנה כזאת זה מעלה הסיכון לחלות בסרטן שד במהלך החיים. בברכה ד"ר תמי קרני