עדיין לא עומד/הולך בכוחות עצמו

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

02/07/2010 | 09:48 | מאת: אסף

יש לי ילד בן שנה וחצי. יש לו תונוס שרירים נמוך (גמישות יתר)ץ הוא עדיין לא עומד בכוחות עצמו - נעזר בשולחן , בקיר וכד'. ואותו הדבר גם להליכה. היינו בהתפתחות הילד ואמרו לנו לקנות לו סנדלים - ייתן לו ביטחון ויציבות וזהו. לאחר שבועיים אני לא רואה התקדמות. הגננת המליצה על עגלה מיוחדת שהילד יוכל ללכת איתה ע"י זה שהוא נשען עלייה. רציתי לדעת האם העגלה הזו יכולה לפתור לנו את הבעיה או שיש פתרון אחר?

שלום לך אסף, תודה על השאלה. אתה כותב אלי כי הילד שלך בן השנה וחצי סובל מטונוס שרירים נמוך. ועל המלצת התפתחות הילד על נעילת סנדלים. יש מצבים רבים בהם נעילת סנדלים עשויה לסייע בביטחון וביציבות. אני ממליצה להמתין עוד זמן שכן ילד עם טונוס שרירים נמוך ישיג תוצאות בזמן ארוך יותר מהרגיל. אני ממליצה להתייעץ שוב עם התפתחות הילד. בקשר לשאלתך השנייה על הליכון בישיבה - ידוע כי שימוש בהליכון ישיבה אינו עוזר להתפתחות ההליכה של תינוקות ועלול אפילו לגרום לעיכובים ופגיעות. כמו כן אירגון בטרם מזהיר מפני שימוש בהליכונים מכל סוג שהוא - מצ"ב קישור לתשובה בנושא מ-פורום "בטרם" http://www.mamy.co.il/Article.aspx?IDP=1169 אשמח אם תעדכן בהמשך

10/07/2010 | 20:20 | מאת: אסף

תודה על ההתיחסות. בנוגע להליכון אני התכוונתי על עגלה שהילד נשען עלייה והולך ולא להליכון ישיבה . מה התייחסותך בנוגע להליכונים מסוג זה . האם זה יכול להגביר את קצב ההתפתחות בעיניין עמידה והליכה?

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות